Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un copil de 3 ani a fost mușcat, de față, de un câine

Publicat de: Euronews

Un copil de 3 ani a fost mușcat, de față, de un câine maidanez. S-a întâmplat într-o localitate din Ilfov. Micuțul a fost transportat de urgență la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din capitală.

28/03/2023 , 14:39

UPDATE. Câinele are stăpân. IPJ Ilfov a deschis un dosar penal în care efectuează cercetări

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au stabilit că respectivul câine are stăpân. Acesta a fost identificat, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 27 de ani. De asemenea a fost identificat câinele, respectiv, acesta se afla în curtea proprietarului. Din verificări a rezultat faptul că la data și ora precizată, victima s-a jucat cu respectivul câine, iar victima a fost mușcată de acesta”, spune Anne Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov.

Aseară, pe o stradă din localitatea Gruiu, din județul Ilfov, copilul a fost mușcat de un câine fără stăpân, spun polițiștii din Ilfov. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și mai apoi autoritățile locale, pentru a ridica acel câine fără stăpân. De asemenea, la locație s-a deplasat și un echipaj medical, care l-a transportat la spital pe copil, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

S-a deschis un dosar penal în acest caz, pentru ca oamenii legii să stabilească dacă acel câine era îngrijit de cineva. Din primele informații, câinele era fără stăpân.

În urmă cu câteva zile, un alt copil de 9 ani a fost mușcat pe strada Sisești din nordul capitalei, de un alt câine. Copilul a suferit mai multe răni în zona feței și în zona mâinilor și a fost transportat la spital. Și în acest caz s-a deschis un dosar penal.

În ianuarie 2023, o femeie, în vârstă de 43 de ani, Ana Oros, a murit, după ce ar fi fost mușcată de câini în timp ce alerga pe malul Lacului Morii, din sectorul 6 al Capitalei. Ea mai fusese atacată de patrupede în aprilie 2022. Autoritățile au aruncat atunci vina de la una la alta pentru acea tragedie.

Atacurile câinilor au continuat, în acea zonă. O femeie care a ieșit la plimbare pe digul Lacului Morii a fost atacată de doi câini de luptă, la doar trei săptămâni de la uciderea Anei Oros. Femeia a scăpat ca prin minune, salvată în ultimul moment de un bărbat care se afla în zonă și care a ajutat-o să alunge câinii.

În luna februarie, o altă femeie, în vârstă de 53 de ani, a murit, după ce a fost atacată de câinele pe care-l voia să-l hrănească în curtea unei case din Sectorul 3 al Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE