Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, îi cere lui Nicușor Dan o ședință de urgență pentru problema câinilor vagabonzi

Publicat de: Euronews

Edilul Sectorului 3 i-a cerut, duminică, printr-o adresă oficială, primarului general Nicușor Dan să convoace de urgență o ședință cu toate Primăriile de sector pentru a lua măsuri în privința câinilor comunitari, după ce o femeie a murit sfâșiată de astfel de animale fără stăpân.

„I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace urgent o şedinţă cu toate primăriile de sector pentru a discuta şi stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluţionării problemei periculoase a câinilor fără stăpân.

Fac apel către domnul Primar General în acest sens şi îmi exprim, în numele comunităţii Sectorului 3, toată deschiderea şi disponibilitatea de a ajuta activ la soluţionarea acestor probleme", a precizat Robert Negoiţă, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Robert Negoiță, apel către Nicușor Dan privind problema câinilor vagabonzi din Capitală. „Lipsa reacţiei, în acest moment, nu este o variantă”

Primarul Sectorului 3 a menționat că sprijină acțiunile desfășurate de Primăria Generală, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor Bucureşti (ASPA), pe raza Sectorului 3.

„Dată fiind situaţia în care s-a ajuns şi faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare că a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acţiune şi intervenţie rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate şi trebuie să îl pună în mişcare.

Lipsa reacţiei, în acest moment, nu este o variantă! Şi sper că, astăzi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuţie constructivă", a declarat primarul Sectorului 3.

Reacția edilului vine în contextul în care o femeie, în vârstă de 43 de ani, a murit, după ce a fost atacată de câini vagabonzi în timp ce alerga în zona Lacului Morii din Sectorul 6 al Capitalei.

La rândul său, primarul Sectorului 6 a dat vina pe ASPA în cazul femeii ucise de câini. Ciprian Ciucu susține că politica greșită a ASPA a dus la reapariția câinilor fără stăpân pe străzile Capitalei, în timp ce ASPA a precizat că a trimis mai multe solicitări Poliției Locale prin care arăta problema câinilor fără stăpân din zona Lacul Morii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE