Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajaţii români îşi doresc parcuri, zone verzi şi spaţii de recreere, în apropierea locului de muncă

Şase din zece angajaţi români (62%) sunt de părere că spaţiile moderne de lucru şi viaţă urbană ar trebui să aibă parcuri şi zone verzi, în timp ce aproape 40% îşi doresc zone cu multe restaurante şi cafenele, iar 38% mizează pe ariile dedicate activităţilor de recreere, relevă un sondaj realizat de unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de clădiri de birouri Clasa A.

Conform cercetării Genesis Property, peste jumătate dintre respondenţi consideră că un proiect de tipul "Campusul viitorului" ar trebui realizat, în egală măsură, de către autorităţile locale şi de către companiile private, potrivit Agerpres.

De asemenea, 87% din totalul celor chestionaţi au declarat că un parc de birouri care oferă opţiuni de petrecere a timpului liber ar putea contribui la un mai bun echilibru între viaţa profesională şi cea personală. În acelaşi timp, opt din zece respondenţi afirmă că un astfel de concept ar contribui semnificativ la economisirea timpului.

40% dintre angajați își doresc mai multe restaurante și cafenele

În acelaşi timp, 62% dintre angajaţi cred că spaţiile moderne de lucru şi viaţă urbană ar trebui să aibă parcuri şi zone verzi, iar patru din zece persoane (40%) îşi doresc zone cu multe restaurante şi cafenele, în timp ce 38% sunt pentru arii dedicate activităţilor de recreere

Sondajul Genesis Property privind "Campusul viitorului" a fost derulat, la nivel naţional, în octombrie 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.031 de utilizatori de Internet din România. Dintre aceştia, circa 58% sunt bărbaţi, aproape 72% au vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi proprietari, dezvoltatori şi operatori de clădiri de birouri clasa A din România, ce deţine şi administrează Yunity Park si West Gate Business District - cu peste 150.000 mp de spaţii de birouri ocupate de companii, precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE