Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Proteste violente în Paris, după atacul armat în care au murit trei kurzi

UPDATE: Ciocniri violente au loc la Paris în urma atacului armat în care au fost uciși trei kurzi. Membrii centrului cultural Ahmed Kaya, vizați de atac, au scandat „începe din nou, nu ne protejați, ne ucid”. Forțele de securitate au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene.

Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii kurzi vineri, lângă un centru cultural kurd din centrul Parisului, în fața căruia un bărbat a ucis trei persoane la prânz.

UPDATE: Trei oameni au fost uciși și alți trei răniți după ce un bărbat a deschis focul în centrul Parisului. Un suspect în vârstă de 60-70 de ani a fost arestat de forțele de ordine.

Unul dintre răniți se află în stare critică. Poliția a reținut suspectul și a recuperat arma cu care a fost comis atacul.

Bărbatul arestat era cunoscut de autorităţile judiciare franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, potrivit presei franceze. Atacul armat a avut loc în arondismentul 10 din centrul Capitalei Franței, puțin după ora prânzului, în apropiere de centrul kurd. În zona se află mai multe magazine, restaurante și cafenele.

Autoritățile au deschis o anchetă pentru omor, cu circumstanțe agravante. Proprietara unui magazin din zonă a povestit că a auzit șapte sau opt împușcături. Femeia a mai spus că lumea care se afla la fața locului în momentul atacului a fost cuprinsă de panică. Ministrul francez de interne s-a întors de urgență în Capitala Franței.

STIRE INIȚIALĂ:

Un bărbat înarmat a deschis focul în centrul Parisului, omorând doi oameni. Mai multe persoane au fost rănite, potrivit BBC.

Împușcăturile au avut loc în apropierea unui centru cultural kurd, nu departe de stația Gare de l'Est. Un suspect în vârstă de 69 de ani a fost reținut rapid de poliție.

Autoritățile au făcut apel la populație să evite zona din Rue d'Enghien, în districtul 10 din Strasbourg-Saint Denis.

„Este panică totală, ne-am încuiat în casă”, a declarat un comerciant pentru agenția de presă AFP.

Martorul a spus că a auzit șapte sau opt rafale de focuri de armă.

Strada din apropierea stației de metrou Château d'Eau are mai multe restaurante și magazine, precum și un centru cultural. Primarul, Alexandra Cordebard, a declarat că este o zonă foarte aglomerată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE