Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat la Universitatea din Virginia. Trei morți și doi răniți, în campus

Trei persoane au murit, iar alte două au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc în campusul Universității Virginia. Polițiștii au reușit să-l prindă pe principalul suspect care este un student.

Cei trei studenți care au fost uciși jucau fotbal în echipa Universității din Virginia. Atacul armat a avut loc duminică seara, fiind comis într-un autobuz cu care studenții se întorceau dintr-o deplasare.

Suspectul a fost identificat de autorități. Este vorba despre Christopher Darnell Jones Jr, care este, la rândul său, student în cadrul universității.

Dintr-un motiv încă nestabilit, tânărul a deschis focul în apropierea unui garaj al instituției de învățământ. Trei persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite în urma atacului armat.

Zona în care a fost comis atacul armat a fost împânzită de echipaje de poliție, iar studenții din campusul universitar au fost avertizați că agresorul „este înarmat și periculos”.

Campusul a fost survolat inclusiv de un elicopter, pentru ca autorul atacului să fie identificat rapid.

Toate cursurile au fost anulate luni, în urma actelor de violență.

Totodată, polițiștii investighează moartea a patru studenți de la Universitatea din Idaho, care au fost descoperiți duminică într-o casă din apropierea campusului. Anchetatorii au catalogat acest caz de moarte suspectă drept o crimă, însă nu au fost făcute publice date suplimentare despre caz.

Pe 16 aprilie 2007, la o altă universitate din statul Virginia a avut loc unul dintre cele mai violente atacuri armate din istoria Statelor Unite. Nu mai puțin de 27 de studenți și cinci angajați ai unei facultăți din cadrul Virginia Tech au fost omorâți de Seung-Hui Cho, un student, în vârstă de 23 de ani, cu probleme psihice, care apoi a murit din cauza unei răni grave pe care și-a provocat-o prin împușcare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE