Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Al 40-lea atac în Statele Unite, soldat cu trei morți și șapte răniți

Trei persoane au murit și alte șapte sunt rănite, în urma unui atac armat la un liceu din orașul american Saint Louis. Atacatorul avea 19 ani și terminase același liceu anul trecut. El a fost împușcat mortal de poliție. A fost al 40-lea atac armat în Statele Unite în acest an, cel mai mare număr din ultimii cinci ani.

Atacul a avut loc într-un liceu din Saint Louis, la scurt timp după ce cursurile au început. Elevi au încercat să baricadeze ușile și să se ascundă în sălile de clasă. Unii au sărit de la ferestre și au fugit în din clădire, pentru a se salva.

Atacatorul nu avea antecedente penale

„Dimineața, în jurul orei 9:10, am primit un apel privind un atac armat la școala de aici, de la Kings Highway și Arsenal. Ofițerii au sosit la câteva minute de la lansarea apelului și au intrat imediat în școală. În timp ce copiii fugeau din clădire, au vorbit cu unii dintre copii, care le-au spus că era un trăgător înarmat cu o armă de calibrul mare. Ofițerii au început să evacueze clădirea în căutarea trăgătorului. După ce au auzit focuri de armă, au alergat în direcția respectivă, l-au localizat pe trăgător și au deschis focul asupra lui,” a declarat Michael Sack, comisar de poliție din St. Louis.

Poliția l-a identificat pe atacator ca fiind Orlando Harris, în vârstă de 19 ani. Momentan nu se cunoaște un posibil motiv al atacului. Conform oficialilor, până la acest moment nu este clar dacă cineva a fost vizat intenționat. Conform politiei, Harris nu avea antecedente penale.

„Opt persoane de la școală au fost transferate la spitale locale. O femeie adultă a fost pronunțată decedată la un spital local. Se presupune că a fost decesul a fost cauzată de focuri de armă. O adolescentă a rămas aici la fața locului. A fost, de asemenea, declarată decedată, ca urmare a unei răni provocate de focuri de armă,” a declarat Michael Sack, comisar de poliție din St. Louis.

Acest atac armat în școală a fost al 40-lea din acest an în Statele Unite care s-a soldat cu răniți sau morți, potrivit unei centralizări realizate o organizație independentă. Este vorba despre cel mai mare număr de atacuri din 2018 până în prezent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE