Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | Atac armat în SUA, de Ziua Națională. Suspectul a fost arestat de polițiști

UPDATE: Poliţia l-a arestat pe suspectul atacului armat care a făcut luni cel puţin şase morţi şi 26 de răniţi în cursul unei parade în apropiere de Chicago pentru ziua de 4 iulie, potrivit Agerpres.

Tragedia, într-o ţară aflată încă sub şocul unei recente serii de atacuri armate, a avut loc la Highland Park, în nordul Statelor Unite.

Sute de poliţişti l-au căutat pe tânarul care, înarmat cu o puşcă puternică, a tras în mulţimea adunată în acest oraş cu 30.000 de locuitori, situat pe malul lacului Michigan.

Individul s-a urcat pe acoperişul unui magazin, semănând panică înainte de a fugi.

Poliţia identificase un suspect, Robert - zis Bobby - Crimo, 22 de ani şi „din regiune”. Autoritățile au difuzat fotografia unui tânăr cu o faţă trasă şi cu tatuaje.

„Fiţi foarte vigilenţi, această persoană este un fugar”, a avertizat unul dintre purtătorii de cuvânt ai poliţiei, Christopher Covelli. „Este considerat înarmat şi foarte periculos”, a adăugat el.

După o scurtă urmărire cu maşina, suspectul a fost reţinut „fără incidente”, a declarat luni seară presei şeful poliţiei din Highland Park, Lou Jogmen.

Individul are mai multe pagini pe internet, unde este prezentat ca un muzician din Chicago numit „Awake the rapper”.

Autorităţile au desfăşurat un dispozitiv uriaş de securitate cu vehicule blindate şi întăriri federale.

Cel puțin șase persoane au murit în urma atacului

Cel puțin șase persoane au murit, iar peste alte 20 au fost transportate la spital, potrivit unui comunicat al poliției.

Atacatorul pare să fi tras în mulţime de pe acoperiş, au declarat oficiali locali, precizând că acesta este încă în libertate, dar că nu există indicii că acesta s-a baricadat şi a luat ostatici.

Autoritățile încă îl caută pe suspect. Ar fi vorba despre un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani.

VEZI GALERIA
6 imagini

Știre inițială

Mai multe persoane ar fi murit în urma unui atac armat în Highland Park, Illinois, în timpul unei parade cu ocazia Zilei Independenței în SUA, potrivit Fox News.

Martorii spun că au auzit multiple focuri de armă și că ar fi văzut trupuri sângerând, acoperite de pături.

Chicago Sun-Times a raportat că parada a început în jurul orei 10, dar a fost oprită brusc 10 minute mai târziu, după ce au fost trase focuri de armă, transmite AP.

Guvernatorul statului Illinois a declarat pentru WGN că ar exista cel puțin nouă victime ale atacului. Postul a raportat că cel puțin doi oameni au fost uciși, potrivit unor surse ale forțelor de ordine.

„Sărbătoarea de 4 iulie este anulată, vă rugăm evitaţi centrul Highland Park", a adăugat municipalitatea locală pe pagina sa de Facebook.

Brad Schneider, care reprezintă statul Illinois în camera inferioară a Congresului SUA, se afla în localitatea de pe malul Lacului Michigan când s-au produs focurile de armă.

„Echipa mea şi cu mine venisem pentru începutul defilării, când au început focurile de armă", a postat el pe Twitter.

„Toată lumea fugea, se ascundea şi ţipa", a declarat o producătoare a canalului CBS 2.

Autoritățile au confirmat că a avut loc un atac și au îndemnat oamenii să părăsească zona. Nu se cunoaște încă numărul exact al victimelor.

Incidentul armat are loc într-un context în care violenţa provocată de arme este proaspătă în minţile multor americani, după masacrul de pe 24 mai în care au fost împuşcaţi mortal 19 copii şi doi profesori la o şcoală elementară din Uvalde, Texas, şi atacul armat de pe 14 mai în care au fost ucişi zece oameni într-un magazin din Buffalo, New York.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE