Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei persoane au fost ucise în urma unui atac armat în Danemarca

Trei persoane au fost ucise și mai multe rănite, în urma unui atac armat dintr-un mall din Copenhaga. Potrivit poliției, un bărbat danez de 22 de ani a fost arestat și pus sub acuzație.

Centrul comercial în care a avut loc atacul se află la periferia orașului Copenhaga, chiar vizavi de o linie de metrou care leagă centrul orașului de aeroportul internațional. Poliția spune că motivul rămâne neclar, dar nu a putut fi exclus un act de terorism.

Cele mai recente atacuri teroriste din Danemarca au avut loc în 14 și 15 februarie 2015, când un terorist islamist a ucis două persoane și a rănit alte cinci.

Concertul lui Harry Styles, anulat

„Deodată am auzit împușcături. Cred că am auzit zece împușcături și apoi am fugit prin mall și am ajuns într-o toaletă, unde ne ghemuim împreună în această toaletă minusculă, unde suntem în jur de 11 persoane. E foarte cald și așteptăm. și suntem foarte speriați. A fost o experiență groaznică,” a declarat un martor.

Sute de tineri erau în zonă pentru un concert susținut de cântărețul britanic Harry Styles. Spectacolul a fost ulterior anulat.

„Este teroare pură. Este îngrozitor. S-ar putea să vă întrebați cum poate o persoană să facă asta altor ființe umane,” a declarat un alt martor al evenimentului.

Prim-ministrul Mette Frederiksen, le-a cerut danezilor să fie uniți și să se sprijine reciproc în această perioadă dificilă. Lideri ai statelor învecinate au transmis condoleanțe Danemarcei. Atacul a avut loc la puțin timp după ce un bărbat înarmat a deschis focul în fața unui bar LGBT din țara vecină, Norvegia, unde două persoane au fost ucise și alte 21 rănite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE