Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un bărbat bolnav de cancer pancreatic a fost plimbat între șase spitale din București

Un bărbat a fost diagnosticat în luna ianuarie cu cancer pancreatic, iar pentru a putea primi un tratament corespunzător, a fost plimbat între șase spitale din București. Fiica lui a făcut publică povestea pe rețelele de socializare, iar postarea a generat sute de share-uri și reacții.

Euronews a urmărit traseul spitalelor prin care a fost nevoit să treacă bolnavul și a cerut explicații. Nu toate spitalele au răspuns solicitării până la acest moment. Cei care au făcut-o spun că au respectat procedurile.

Traseul pacientului

Femeia a reclamat în postarea ei că, de câteva luni, tatăl ei este trimis de la un spital a altul:

"Pacientul a ajuns la Matei Balș, unde a fost testat negativ de hepatită și l-au trimis la Spitalul Universitar de Urgență București. Medicii de aici l-au trimis la Spitalul Colentina pentru montarea unui stent."

"Având în vedere diagnosticul de tumoră de cap, de pancreas, se propune stentarea endoscopică în Spitalul Colentina. Se efectuează procedura de ERCP, se reușește stentarea endoscopică cu succes imediat al procedurii și pacientul se și externează cu recomandarea de consult chirurgical, în vederea intervenției chirurgicale și consult oncologic", a declarat Liviu Oltean, director al Spitalului Colentina.

Stentul nu a fost bine montat

După procedură, medicii i-au recomandat consult oncologic la Institutul Clinic Fundeni. De la Fundeni a fost trimis înapoi la Colentina și de acolo iar la Fundeni. Potrivit postării, la spital i s-a spus că stentul nu e bine montat.

A ajuns apoi la Spitalul Clinic "Theodor Burghele". Aici a aflat că nu poate începe tratament cu citostatice și că ar trebui să se întoarcă la Colentina să i se pună un alt stent.

Cea mai apropiată programare a fost într-o săptămână. Fiica a încercat și la Spitalul Militar, dar a putut fi programat la operație abia peste două săptămâni. Pacientul nu s-a simțit bine și a ajuns cu ambulanța la Spitalul Universitar , unde i s-a recomandat să aștepte programarea de la Colentina. Medicii de la Spitalul Colentina nu au reușit să îi pună și al doilea stent.

"Pacientul s-a prezentat și săptămâna trecută la Spitalul Colentina cu marker biologici modificați, cu o bilirubină crescută, moment în care s-a decis efectuarea unui nou ERCP și o tentative de restentare. În momentul în care se află procedura în desfășurare s-a constatat o progresie dimensională francă a tumorii și imposibilitatea stentării endoscopice. Mai pe scurt, pacientul este depășit din punct de vedere al resurselor endoscopice, respectiv gastroenterologice", spune Liviu Oltean, director al Spitalului Colentina.

Unde este bărbatul internat acum

Autoarea postării susține că medicii de la Colentina i-au trimis din nou la Spitalul Universitar, iar acolo nu au mai fost primiți.

Spitalul Universitar precizează că pacientul a fost diagnisticat complet de la internare și îndrumat pentru tratament oncologic către Clinica de Oncologie a Institutului Clinic Fundeni.

Pacientul este în aceste moment internat la Fundeni însă Istitutul nu ne-a oferit un răspuns oficial în legătura cu situația acestuia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE