Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Medic ORL din Buzău, reținut după ce ar fi cerut 1.500 lei mită unui copil, pentru o operație

Un medic specialist ORL a fost reținut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), fiind suspectat că a luat mită 1.500 de lei, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Medicul lucrează la CFR Buzău și este unul dintre cei mai cunoscuţi medici ORL din judeţul Buzău. Acesta este acuzat că i-ar fi solicitat unui copil 1.500 de lei pentru o operaţie. Mama minorului a decis să solicite sprijin autorităţilor, iar medicul a fost prins în timp ce primea banii în cabinetul său, au precizat sursele.

Miercuri, suspectul urmează să fie prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă. 

Președintele Colegiului Medicilor: ”Medicii au salarii mari şi nu există niciun motiv pentru ca ei să accepte plăţile informale”

În luna ianuarie, un caz din Suceva atrăgea atenția publică. Şefa Secţiei de oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost arestată atunci pentru 30 de zile, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, deși avea un salariu lunari de 5.000 de euro, aceasta le cerea bani bolnavilor de cancer, în schimbul rețetelor și tratamentului de care aveau nevoie.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, declara atunci că o condiţionare a ”actului medical de plata informală este o practică inacceptabilă”, care instituția pe care o conduce a o condamnă cu fermitate.

„Condiţionarea actului medical de plata informală este o practică inacceptabilă, pe care Colegiul Medicilor din România o condamnă cu fermitate. Trebuie să subliniez faptul că, în acest moment, medicii au salarii mari şi nu există niciun motiv pentru ca ei să accepte plăţile informale”, spune Daniel Coriu,

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE