Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Doi medici, din Craiova și Târgu Jiu, reținuți după decesul unor pacienți, după intervenții chirurgicale

Un chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru moartea a patru pacienți. Medicul în vârstă de 46 de ani este acuzat de ucidere din culpă, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, citat de Agerpres.

În Gorj, un alt medic a fost reținut într-un caz similar, dar fără legătură cu cel din Craiova. Concret, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Târgu Jiu. Acesta este bănuit de ucidere din culpă în cazul unei paciente de 40 de ani pe care a operat-o.

Craiova: Patru pacienți au murit după intervenții chirurgicale pentru prelevarea de probe biopsice

În cazul medicului chirurg din Craiova, anchetatorii susțin că în urma intervenţiilor chirurgicale pe care le-a efectuat au decedat două femei şi doi bărbaţi, cu vârste între 64 şi 77 de ani. Potrivit anchetatorilor, moartea celor patru pacienți a venit în urma unor intervenții chirurgicale pentru prelevarea de probe biopsice.

"Ieri, 10 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale. În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenţii chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbaţi de 76 şi 77 de ani, din Craiova şi Pleniţa, respectiv două femei, de 64 şi 66 de ani, ambele din Târgu Jiu", precizează informarea IPJ Dolj.

Bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Gorj: O femeie de 40 de ani a murit după intervenția chirurgicală

În cazul medicului din Gorj, anchetatorii spun că ”bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Târgu Jiu, ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală asupra unei femei de 40 de ani, din comuna Scoarța, ulterior intervenind decesul acesteia.”

Acesta va fi dus joi în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE