Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion cu provizii medicale pentru Gaza a aterizat în Egipt

Un avion cu provizii medicale pentru a sprijini nevoile urgente de sănătate ale populației din Gaza a aterizat în Egipt, potrivit șefului Organizației Mondiale a Sănătății.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a scris pe X - fostul Twitter - că proviziile au aterizat la Al Arish, care se află în apropierea punctului de trecere Rafah.

Fâșia Gaza, un punct fierbinte în conflict

El a adăugat că OMS este "pregătită să distribuie proviziile de îndată ce va fi stabilit accesul umanitar prin punctul de trecere".

"Continuăm să cerem în continuare Israelului să reconsidere decizia de a evacua 1,1 milioane de persoane. Va fi o tragedie umană", a mai îndemnat el.

Orice utilizare a punctului de trecere a frontierei din Fâșia Gaza în Egipt se va face în coordonare cu Israelul, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, potrivit Al Jazeera.

"În ceea ce privește Gaza, punctele de trecere sunt închise. Frontierele sunt închise, iar orice mișcare sau trecere spre Egipt va fi în coordonare cu noi și în contact cu noi. Deocamdată, această chestiune nu se întâmplă", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au anunţat sâmbătă un nou interval de timp, între orele locale 10:00 (07:00 GMT) şi 16:00 (13:00 GMT), în care palestinienii pot părăsi în siguranţă nordul Fâşiei pe o rută indicată pe o hartă.

Peste 3.000 de persoane au fost ucise în Israel și Palestina în urma asaltului de amploare al grupării militante Hamas, început pe 7 octombrie, urmat de atacurile armatei israliene în zona Fâșiei Gaza. Cel puțin 1.900 de palestinieni au fost uciși, iar numărul persoanelor ucise în Israel a ajuns la peste 1.300.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE