Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultima săptămână de școală din 2022. Elevii sunt mulțumiți de noua structură a anului școlar

Vineri începe vacanța de iarnă, până pe 9 ianuarie. Atât reprezentanții elevilor, cât și cei ai părinților și profesorilor sunt de părere că structura anului școlar 2022-2023, cu 5 module de învățare intercalate cu vacanțe scurte este benefică.

Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor: Curba anului școlar structurat pe module ține cont de curba de efort a elevului, dar și a profesorului. După câteva săptămâni în care ai motoarele turate la maximum, ai nevoie de o perioadă de pauză. Avem nevoie și de o mai bună standardizare a evaluării pentru că, în continuare, din păcate, avem profesori care nu au atât de multe cunoștințe în a evalua după niște standarde impuse, de asta avem diferențe de notare.

Cornelia Popa-Stavri, Secretar general - Federația sindicatelor libere din învățământ: Noi am dat un chestionar rapid profesorilor și am avut câteva opinii inedite, de exemplu una dintre colege propune o denumire nouă: corijență modulară, să-i zicem, care să se constituie într-un semnal de alarmă pentru părinții elevilor care nu vor să participe, nu vor să se implice în remedierea minusurilor pe care un profesor le sesizează pe parcursul unui modul.

Federația națională a asociațiilor de părinți este de părere că aceste module sunt binevenite.

Iulian Cristache, președinte Federația națională a asociațiilor de părinți: Este o practică la nivel european, nu sunt semestre. Inclusiv partea de vacanță, se urmărește curba de efort, este absolut normal să te duci 6-8 săptămâni la școală, să intri o săptămână în vacanță, să te recreezi. Structura anului școlar avantajează, în sensul în care un profesor poate să-și aleagă un timp mai mare în care, la o anumită lecție care poate are un nivel de dificultate mai mare, să se asigure că a predat corespunzător, că au asimilat cunoștințele elevii și pe urmă poate să evalueze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE