Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultima fotografie a lui Eminescu, adjudecată pentru suma de 6.000 euro

Una dintre cele patru fotografii cunoscute care îl înfățișează pe Mihai Eminescu a fost adjudecată, aseară, pentru suma de 6.000 de euro. Este o fotografie rară, mult așteptată de colecționari. Tot în cadrul licitației, au fost expuse și fotografii ale Reginei Maria sau ale unor autori români celebri.

Până în prezent, sunt cunoscute doar patru fotografii care îl înfățișează pe poetul Mihai Eminescu. Ultima dintre acestea, certificată de specialiști, a fost scoasă la licitație, iar prețul de pornire a fost de la 800 de euro.

„Dacă în urmă cu câteva secole aceste piese reprezentau o raritate, astăzi, ele sunt câteva fragmente de istorie, piese care reflectă personalități emblematice, dar și momente cheie din istoria României și a Europei. Una dintre cele mai impresionante piese e ultima fotografie a poetului național Mihai Eminescu. Fotografia a fost realizată în 1887, înainte cu doi ani ca marele poet să se stingă din viață, de către celebrul fotograf Jean Bielig.”, spune Alina Panico, PR manager, casă de licitații.

Alături de fotografia lui Mihai Eminescu, alte sute de fotografii de epocă, dar și documente și cărți în ediții limitate, au fost expuse pentru licitație: un exemplar bibliofil de lux cu dedicația celebrului Alexandre Dumas fiul și un hrisov de la 1412 emis de Alexandru cel Bun.

Fotografia semnată de Regina Maria

Printre fotografiile rare sunt imagini cu Mircea Eliade și Emil Cioran la Paris, dar și o fotografie de colecție, care poartă semnătura Reginei Maria.

„O altă apariție inedită în cadrul licitației din această seară e o fotografie în care e ilustrată Regina Maria, alături de fiica ei, Principesa Mărioara. Fotografia a fost realizată în 1907, la Cotroceni și ce e inedit la această piesă e ca poartă semnătura olografă a Reginei și e înrămată în stil neobrâncovenesc”, adaugă Alina Panico, PR manager, casă de licitații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE