Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE oferă Ucrainei încă 205 milioane de euro asistență umanitară

Publicat de: Andreea Smerea

Comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič, se află joi într-o vizită în Ucraina, pentru a se întâlni cu oficiali ucraineni și organizații umanitare. Vizita are scopul de a contribui la coordonarea răspunsului UE în situații de criză pe teren.

Uniunea Europeană alocă încă 205 milioane de euro pentru asistență umanitară destinată Ucrainei. De la declanșarea războiului în Ucraina, sprijinul financiar total acordat de UE se ridică la peste 700 de milioane de euro. Din acest sprijin, 13 milioane de euro sunt dedicate proiectelor din Republica Moldova.

"De mai bine de 100 de zile, suntem martorii unor suferințe inutile și a nenumărate încălcări ale dreptului umanitar internațional. Într-un moment de criză, datoria noastră este de a fi alături de cei mai vulnerabili.

Am reacționat rapid prin intensificarea considerabilă a prezenței noastre în Ucraina. Cu ajutorul acestei finanțări, organizațiile umanitare partenere furnizează alimente, apă, asistență medicală și asigură adăpost, protecție și bani cash ucrainenilor.

De asemenea, colaborăm îndeaproape cu autoritățile ucrainene pentru a ne asigura că asistența oferită de statele membre ale UE este conformă cu nevoile lor. Prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, am oferit milioane de provizii ucrainenilor și continuăm să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a declarat comisarul Janez Lenarčič.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE