Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina. Penele de curent programate nu îi împiedică pe oamenii din Lvov să ducă o viață normală

Ucrainenii nu cedează. În ciuda penele frecvente de curent, oamenii din Lvov încearcă să ducă o viață normală, merg la cumpărături și se întâlnesc în restaurante.

Centre comerciale nu au electricitate, dar sunt pline de clienți în Lvov. Magazinele continuă să lucreze și nu duc lipsă de clienți. Proprietarii au făcut rost de generatoare de curent astfel încât să nu fie nevoiți să renunțe la afaceri. Lumina este însă economisită pe cât posibil.

Milioane de ucraineni se confruntă cu pene de curent

Oamenii merg și la restaurante. În numeroase localuri, clienții ascultă muzică live și savurează un pahar de vin la lumina lumânărilor.

Orașul Lvov a fost, în general, ferit de lupte. Situația s-a schimbat din octombrie, când Rusia a început să bombardeze infrastructura energetică a Ucrainei. Autoritățile din Lvov au anunțat întreruperi programate care durează și opt ore.

Cu pene de curent se confruntă milioane de ucraineni. În condițiile în care se înregistrează temperaturi negative, oamenii suferă și de frig. Situația este mult mai complicată în estul țării. În Herson, Bahmut sau Harkov, bombardamentele nu încetează. Lupte grele se dau și pentru orașul Bahmut, de unde a început evacuarea civililor spre zone mai sigure. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE