Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Forțele rusești lovesc un bloc rezidențial din Herson

Autoritățile din Herson au publicat o înregistrare video cu pagubele produse în urma bombardamentului rusesc asupra unei clădiri rezidențiale. Însă oficialii au declarat că niciun civil nu a fost rănit în urma atacului. Atacul vine la doar câteva săptămâni după ce forțele ucrainene au recucerit Herson.

Forțele rusești au staționat pe cealaltă parte a fluviului Nipru, cu Hersonul la îndemâna artileriei lor.

Luptele din Ucraina au încetinit

În altă parte în Ucraina, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Volker Türk, a început o vizită oficială de patru zile în țară, oprindu-se mai întâi la Kiev și în localitățile vecine Bucha și Irpin.

„Mă aflu în Ucraina în acest moment, din solidaritate cu victimele acestui război oribil, care a fost provocat de invazia Federației Ruse la 24 februarie. Mă aflu aici pentru a-mi exprima solidaritatea”, a declarat el.

În general, luptele din Ucraina au încetinit. Iar ritmul va continua probabil și în următoarele luni de iarnă, consideră agențiile de informații americane.

Acestea se așteaptă, de asemenea, ca ambele părți să încerce să își strângă forțele și resursele pentru o contraofensivă în primăvară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE