Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război în Ucraina: Bombardamentele în Herson continuă. Nipru devine noua linie a frontului

Pe măsură ce bombardamentele rusești asupra Hersonului se intensifică, militarii ucraineni ajunși în zonă ripostează peste fluviul Nipru. Rușii au abandonat acum două săptămâni singurul oraș mare din sudul Ucrainei pe care îl cuceriseră. Acum își întăresc pozițiile de pe malul stâng al Niprului pentru a împiedica înaintarea spre Crimeea.

O acțiune terestră a ucrainenilor peste Nipru este greu de conceput la ora actuală. Ucraina ar vrea să înainteze și mai mult în teritoriile ocupate de Rusia, dar nu mai există poduri pentru a trece fluviul. Acestea au fost distruse nu cu mult timp în urmă. Așa că soldații Kievului încearcă să provoace cât mai multe pierderi armatei Moscovei.

Hersonul continuă să fie bombardat

În timp ce comandanții militari ai Kievului stabilesc strategii pentru perioada următoare, soldații din zona Herson luptă pentru a slăbi cât mai mult apărarea rusă. Militarii se bazează pe observațiile venite de la drone ridicate peste fluviu.

De partea lor, soldații ruși bombardează Hersonul. Rachetele au omorât patru oameni în fața unei cafenele și o femeie a fost ucisă chiar în fața casei. Iar astfel de lucruri îi sperie și îi înfurie pe locuitorii din Herson.

„(n. red. Aceasta este un) război înfricoșător. Nimeni nu a avut un astfel de război. Nu e nimeni mai rău decât rușii. Fraţi? Surori? El (n. red. Putin) a vrut să cucerească Hersonul. Niciodată! Vom muri aici, dar nu i-l vom da”, spune o localnică.

Situația în Herson, ca în multe alte localități din Ucraina, este aproape disperată. Nu există electricitate, la robinete nu curge apă, nică măcar rece, iar proiectilele și rachetele Rusiei cad aproape fără oprire. Zeci de persoane au fost rănite, multe au murit, iar clădirile rezidențiale și cele comerciale sunt în parte distruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE