Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orașul Herson a fost bombardat. Sistemul energetic din Ucraina este în pragul unui colaps

Publicat de: Euronews

Rusia a lansat un raid de rachete asupra orașului Herson, oraș recent eliberat de sub ocupația armatei ruse. Autoritățile anunță că șapte oameni au murit și 21 au fost răniți.

Hersonul a fost bombardat aseară, după căderea întunericului. Rachete au distrus un bloc, un teren de joacă și mai multe case. Explozii s-au auzit și în regiunea Kiev, unde armata rusească a țintit infrastructura energetică și cartierele. Centrul Ucrainei este practic bombardat zilnic. Miercuri, șase oameni au murit și 30 au fost răniți în orașul Vișgorod, după ce rușii au bombardat mai multe blocuri și cartiere rezidențiale.

„Aproape în fiecare oră primesc rapoarte despre lovituri ale ocupanților în Herson și în alte comunități din regiune. Teroarea a început imediat după ce armata rusă a fost forțată să fugă din regiune. Este răzbunarea celor care au pierdut. Ei nu știu cum să lupte, singurul lucru pe care îl mai pot face este să terorizeze. Fie teroare energetică, fie teroare de artilerie, fie teroare cu rachete, așa a degradat Rusia sub conducerea actualilor săi lideri”, a declarat Volodimir Zelenski.

Sistemul energetic din Ucraina, în pragul colapsului

Ucrainenii sunt nevoiți să înfrunte frigul și întunericul. 60% din orașul Kiev este încă fără curent electric, a declarat primarul Vitali Klitschko. Sistemul energetic din Ucraina este în pragul colapsului. În ultimele săptămâni, milioane de oameni au rămas pe întuneric din cauza bombardamentelor lansate asupra centralelor și liniilor electrice. Asta în condițiile în care temperaturile coboară chiar și sub 0 grade. NASA a publicat imagini din satelit ce arată amploarea întreruperilor de curent din Ucraina. Înainte să înceapă războiul, străzile erau iluminate. Acum, efectele penelor de curent provocate de bombardamentele rusești se văd din spațiu.

Lipsa energiei electrice este o adevărată provocare mai ales pentru personalul medical. La Spitalul din Kramatorsk, regiunea Donețk, ajung mulți dintre soldații răniți pe front. Medicii, care continuă să lucreze doar datorită generatoarelor de energie electrică, trebuie să facă față unor condiții extreme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE