Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Operă a lui Banksy, furată în Ucraina. Picturile sale apăreau pe zidurile din Kiev și din apropiere

Mai mulți ucraineni au fost reținuți de poliție după ce au furat o pictură murală din Kiev a artistului Banksy. Alte lucrări din zonă, considerate de asemenea ca aparținând lui Banksy, sunt acum sub protecția poliției. Lucrările importante ale acestuia au fost cumpărate cu milioane de dolari.

Banksy a confirmat că este autorul picturilor

Opt persoane au fost reținute în Ucraina pentru că furat o bucată dintr-un zid din suburbiile Kievului, bucată pe care anterior era o pictură murală a artistului stradal britanic Banksy, au anunțat autoritățile. Toți cei reținuți aveau vârste cuprinse între 27 și 60 de ani. Ei sunt locuitori din Kiev și Cherkasy, a declarat, pe canalul Telegram, guvernatorul Kievului Olexi Kuleba. El anunță că opera lui Bansky este în stare bună și acum se află în mâinile autorităților.

Pictura lui Bansky – o femeie în cămașă de noapte, cu mască împotriva gazelor și care ține în mână un extinctor lângă rămășițele carbonizate ale unei ferestre din orașul Gostomel, a dispărut vineri.

La jumătatea lunii noiembrie, Banksy a postat pe contul său de Instagram un videoclip în care își prezenta lucrările pictate în Ucraina, inclusiv cea cu femeia care purta mască de gaze în Gostomel, confirmând astfel că este autorul.

Mai multe desene ale sale au apărut la începutul lunii noiembrie la Kiev și în împrejurimi. Printre acestea se numără portretele unui bărbat cu barbă care se spală într-o cadă și un băiețel într-o ținută de judo care își trântea adversarul adult la pământ.

Orașe precum Bucha, Irpin, Borodianka și Gostomel au fost grav afectate de bombardamentele rusești după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE