Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie: Sprijinul rușilor pentru războiul din Ucraina scade semnificativ

Sprijinul opiniei publice ruse pentru războiul din Ucraina „scade substanțial”, a anunțat Ministerul Apărării din Marea Britanie, în buletinul său informatic zilnic, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

„Cu Rusia improbabil să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea unei aprobări chiar tacite a războiului, în rândul populaţiei, va fi probabil tot mai dificilă pentru Kremlin.

Datele arată că 55% dintre ruşi sunt favorabili tratativelor de pace cu Ucraina, doar 25% afirmând că sprijină continuarea conflictului”, a transmis Ministerul Apărării de la Londra.

La sfârșitul lunii februarie, când a izbucnit războiul, aproape 80% dintre ruși susţineau ceea ce Kremlinul cataloghează drept „operaţiune militară specială” în Ucraina.

Ministerul britanic al Apărării precizează că publică date, cu scopul de a contracara informaţiile difuzate de Rusia legate de conflict. De cealaltă parte, Moscova susține că Regatul Unit desfășoară o campanie de dezinformare.

Potrivit The Guardian, Meduza, un site care publică știri despre Rusia din Letonia, a obținut un sondaj confidențial, realizat de recent de Serviciul Federal de Protecție, responsabil cu paza Kremlinului și asigurarea securității înalților oficiali guvernamentali.

În schimb, Levada Center, un institut independent de sondare a opiniei publice din Rusia, a realizat un studiu similar în noiembrie ce relevă că 53% dintre repondenți susțin negocierile de pace, în vreme ce 43% dintre persoane vor continuarea luptelor, iar 6% sunt indecise. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.600 de persoane, cu eroare de plus, minus 3,4%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE