Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina nu va primi avioane de luptă înainte de încheierea contraofensivei

Ucraina nu primește avioane de luptă occidentale până când contraofensiva sa nu se va încheia. Anunțul vine din partea unui amiral NATO de rang înalt, chiar președintele comitetului militar al alianței.

Liderul ucrainean, Volodimir Zelenski, cere de mult timp Occidentului să îi furnizeze avioane de luptă care pot proteja mai bine trupele și civilii.

Cu toate acestea, în timp ce Ucraina se concentrează pe contraofensivă, ar exista o capacitate redusă de a instrui în mod corespunzător personalul pe noile avioane, a declarat amiralul.

Ca organizație, NATO nu a oferit niciun ajutor direct Ucrainei, dar mai multe state membre au furnizat în mod privat arme și alte bunuri de război țării.

Președintele Comitetului militar NATO: Problema nu va fi rezolvată pe termen scurt

”Discuția despre avioanele de luptă este una importantă, dar nu va fi rezolvată pe termen scurt pentru această contraofensivă", a declarat ofițerul marinei olandeze. Antrenarea piloților, antrenarea tehnicienilor, asigurarea existenței unui sediu logistic care să poată susține efectiv aceste avioane nu vor fi disponibile înainte de această contraofensivă”, a declarat amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă „anumiți” parteneri occidentali că trag de timp în ceea ce privește planurile de pregătire a piloților ucraineni pe avioane de luptă F-16.

Comandantul-șef al Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, susține că lipsa avioanelor de luptă occidentale îngreunează contraofensiva, comparând-o cu lupta cu „arcuri și săgeți".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE