Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucraina, lăsată din nou în întuneric, în urma atacului cu rachete al Rusiei

Publicat de: Euronews

Atacul rusesc cu rachete şi drone efectuat joi asupra Ucrainei a adus din nou această ţară în situaţie de urgenţă energetică, a transmis vineri operatorul reţelei ucrainene de electricitate Ukrenergo, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Armata ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete lansate de Rusia

Potrivit Kievului, armata ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete lansate de Rusia joi dimineaţă asupra Ucrainei.

Pe lângă avarierea unor instalaţii energetice, acest nou raid din seria de bombardamente ruseşti începute în octombrie asupra infrastructurii energetice ucrainene a provocat şi moartea a 11 persoane.

Compania Ukrenergo a anunţat că a fost nevoită să recurgă la oprirea furnizării electricităţii în zece regiuni

Compania Ukrenergo a anunţat că a fost nevoită să recurgă la oprirea furnizării electricităţii în zece regiuni, practic pe întregul teritoriu al Ucrainei aflat sub controlul autorităţilor de la Kiev.

Operatorul ucrainean menţionează că, deşi consumul de curent electric era vineri apropiat de cel înregistrat joi, „capacităţile de generare ale centralelor electrice şi reţeaua de înaltă tensiune au fost afectate de noul atac cu rachete ruseşti”, ceea ce a întrerupt funcţionarea lor.

Mai mult, adaugă Ukrenergo, „sistemul energetic încă se reface după atacurile precedente cu rachete inamice”, atacuri în urma cărora „producţia de electricitate în centralele electrice operaţionale nu poate acoperi complet consumul”.

Conform versiunii Moscovei, pe lângă noile pagube produse infrastructurii energetice a Ucrainei, atacul de joi a zădărnicit o livrare de arme occidentale şi a ţintit de asemenea instalaţii de reparare a echipamentelor militare ale armatei ucrainene.

Acest nou raid a survenit la o zi după ce Germania a anunţat că va oferi Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 pentru a o susţine în războiul cu Rusia şi de asemenea va autoriza statele care deţin acest tip de tancuri să transfere din ele către armata ucraineană, Statele Unite anunţând la rândul lor că vor transfera Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, condiţie pe care Berlinul a pus-o Washingtonului pentru a accepta furnizarea tancurilor Leopard.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE