Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia bombardează masiv Ucraina. Cel puțin 11 morți după un atac cu rachete

Ucraina a fost bombardată, joi, cu rachete de forțele ruse. Nu mai puțin de 11 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite în urma atacurilor care au provocat și pene de curent.

În acest moment, "11 persoane au fost rănite şi, din păcate, alte 11 au murit", a anunțat purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare, Oleksandr Horuneji, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

Cele mai importante pagube au fost înregistrate în regiunea Kiev. Bombardamentele asupra Capitalei ucrainene au provocat moartea unei persoane și rănirea altor două, conform primarului Vitali Kliciko.

Rusia a atacat Kievul cu zeci de rachete. Zelenski anunță restricții de energie electrică

Rusia a lansat joi 55 de rachete, dintre care "47 au fost distruse, inclusiv 20" la periferia Kievului. De asemenea, au fost doborâte peste noapte 24 de drone Shahed, a precizat comandantului şef al forţelor armate, generalul Valeri Zalujnîi.

Din cauza bombardamentelor s-au produs pene de curent la Kiev și în alte regiuni, după ce mai multe centrale electrice au fost avariate. Rusia încearcă să provoace un „un colaps sistemic” al reţelei naţionale de electricitate, a precizat ministrul Energiei, Gherman Galuşcenko, conform sursei citate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat în discursul rostit joi seara că „există restricţii de energie electrică în majoritatea regiunilor noastre", însă a dat asigurări că se fac eforturi pentru a repara reţeaua cât mai curând posibil.

Rușii au atacat Odesa înaintea vizitei ministrului francez de Externe

În Odesa, alimentarea cu energie electrică a fost restabilită, în pofida dificultăților, în „spitale” şi pentru „celelalte infrastructuri esenţiale ale oraşului”, a anunţat compania privată de electricitate DTEK.

Atacurile din apropierea oraş-port Odesa au avut loc cu puţin timp înainte sosirii, joi dimineaţa, a şefei diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, pentru a discuta cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba.

Cu toate că a înregistrat eșecuri militare la sol, la sfârșitul verii și în toamna anului trecut, Rusia a început încă din octombrie să atace frecvent transformatoarele şi centralele electrice ale Ucrainei, lăsând de fiecare dată milioane de civili în întuneric şi în frig.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE