Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turiști din toate colțurile lumii, veniți la încoronarea Regelui Charles al III-lea

A început numărătoarea inversă până la cel mai important eveniment al monarhiei britanice din ultimii 70 de ani. Momentul în care regele Charles al III-lea va fi încoronat este unul așteptat nu numai de către britanici. Mii de oameni au ajuns deja la Londra, pentru a lua parte la încoronare.

Sunt deja mii de oameni care au venit la palatul Buckingham din toate colțurile lumii. Alice este din Polonia și a ajuns pentru prima oară în Londra. Adolescenta în vârstă de 17 ani este un mare fan al familiei regale. Favorita ei a fost regina Elisabeta a II-a.

Alice: ”Am iubit-o pentru că a fost drăguță, era bună cu oamenii. Sunt foarte fericită că pot să fiu printre persoanele care pot să vadă asta cu adevărat.”

Turiștii care au venit în Londra în aceste zile au o mare pasiune comună - familia regală. 

Turiste: ”Este plăcut să vezi atâția oameni împreună, bucurându-se. Este grozav pentru toată lumea.”

Vizitatorii au luat cu asalt magazinele de suvenire

Turistă: ”Este o oportunitate imensă pentru toată lumea de a asista la încoronarea regelui. Este incredibil să-i vezi pe toți venind aici. Sper să aducă mult succes și multă bunătate oamenilor din Marea Britanie și din întreaga lume.”

Înainte de a participa la ceremonia de încoronare, turiștii au luat cu asalt magazinele de suvenire. Cele mai căutate produse sunt coroanele și măștile cu chipurile regelui Charles al III-lea, respectiv cu regina Camilla.

Turist: ”Prețurile? Nu sunt scăzute, dar cred că este și mai rău. Dacă aveți un plan financiar bun, puteți veni aici pentru a vizita. Sper ca toată lumea să poată ajunge în vizită.”

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc pe data de 6 mai, la abația Westminster și va începe la ora 13, ora României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE