Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hotelurile au fost redecorate și bucătarii au pregătit meniuri speciale pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea

Londra se pregătește să primească sute de mii de turiști în weekendul în care Regele Charles va fi încoronat. Hotelurile au pregătit meniuri speciale care conțin feluri de mâncare îndrăgite de monarh.

Meniu inspirat din preferințele Regelui Charles

Un hotel din Londra a fost decorat în exterior cu draperii în stil teatral. Administratorii au vrut astfel să recreeze decorațiile folosite pentru încoronarea Reginei Elisabeta din 1953.

”Este un mare a avantaj, pentru că e o oportunitate care apare o dată în viață. Este o redresare. Nu că Londra ar avea nevoie de asta, dar este o nouă poveste pe care o putem spune despre acest oraș minunat. Noi avem toate camerele rezervate, lucru care este foarte încurajator,” a spus Luca Virgilio, managerul unui hotel din Londra.  

Iar la un alt hotel, pentru ceaiul de după-amiază a fost pregătit un meniu inspirat din preferințele Regelui Charles. Clienții vor primi ceai din plante cultivate în India.

”Ceaiul Darjeeling este favoritul Regelui. Așa că noi am făcut o prăjitură cu aromă de Ceaiul Darjeeling. Mai avem și o prăjitură delicioasă cu prune, pentru că Regelui îi place să culeagă prune din pomii săi și din livezile de la Highgrove,” a spus Sally Beck, managerul unui hotel din Londra.

Încoronarea Regelui Charles, prilej de dezvoltare a turismului

Turiștii pot face și acum un tur al Londrei la bordul unui Routemaster roșu de epocă cu două etaje, un simbol al transportului londonez. Ei se vor delecta cu un meniu pregătit de un fost majordom de la Casa Regală și vor fi serviți cu celebrii biscuiți Royal Scone.

”O dată în viață apare această oportunitate, să participi la încoronarea Regelui Charles. Pe lângă asta, e și o ocazie minunată să sărbătorim (ziua de naștere a mamei mele n.r.). Ne vom aminti mereu ceremonia de încoronarea Regelui Charles al III-lea,” au spus Annie și Claudia, două turiste din Belgia.

Se așteaptă ca încoronarea Regelui Charles să impulsioneze turismul. Anul trecut, Marea Britanie a fost vizitată de aproape 30 de milioane de turiști, cu o treime mai puțin decât în 2019. Dar tocmai 2,6 milioane dintre ei au venit în Londra să participe anume la Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a.

”În pandemie, industria turismului a fost blocată. Au fost înregistrate pierderi imense, de 186 de miliarde de dolari. Acum, această industrie își revine și se pregătește să primească noi turiști. Restricțiile de călătorie în Marea Britanie au fost ridicate de mai mult de un an, așa că suntem pe drumul cel bun, ne recuperăm,” a explicat Patricia Yates, directorul executiv al unui portal de turism.

Prognozele arată că veniturile fiscale vor fi stimulate și de comerțul cu amănuntul și, mai ales, de vânzările de alcool, având în vedere că britanicii vor petrece în toată țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE