Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 2.000 de invitați la încoronarea lui Charles al III-lea. Pe invitație apare pentru prima dată titlul de “Regina Camilla”

Palatul Buckingham a publicat imagini cu invitația la ceremonia de încoronare a regelui britanic Charles al III-lea, care va avea loc pe 6 mai. La acțiunile oficiale de la Westminster Abbey vor fi invitate peste 2.000 de persoane, se arată într-un comunicat de pe pagina web oficială a familiei regale.

Pentru prima dată de la urcarea pe tron a regelui Charles, soția acestuia este menționată cu titlul de “Regina Camilla”. Până în prezent, formularea folosită oficial era ”Majestatea Sa Regina consoartă”. Acest lucru a fost făcut intenționat pentru a face distincție între actuala și fosta regină Elisabeta a II-a.

Ceremonia de încoronare, potrivit unor surse de la Casa Regală, este un moment potrivit pentru a folosi expresia ”Regina Camilla”.

Invitațiile pentru încoronare vor fi transmise împreună cu o fotografie a cuplului regal britanic, special realizată în acest scop.

Elementele grafice de pe invitație au fost inspirate de legenda cavalerească a lui Arthur.

Casa regală a mai anunțat că au fost selectați și cei opt paji de onoare care vor însoți cuplul regal în timpul ceremoniei de încoronare.

Președinția americană a anunțat deja că la încoronare va participa soția președintelui american, Jill Biden. 

Când va avea loc ceremonia de încoronare?

Charles, 74 de ani, este cel mai vârstnic monarh care urcă pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Ceremonia încoronării sale și a soției, Camilla, va avea loc la Westminster Abbey și va fi mai scurtă și mai puțin extravagantă decât procesiunea urcării pe tron a regretatei sale mame.  

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea va avea loc în dimineaţa zilei de 6 mai, la Westminster Abbey, ca precedentele încoronări ale monarhilor britanici din ultimii 900 de ani. Aceasta va fi condusă, conform tradiţiei, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, conducătorul spiritual al Bisericii Anglicane.

După ceremonia organizată la 6 mai la Westminster Abbey vor avea loc un concert cu vedete, un „mare prânz” naţional şi iniţiative de promovare a voluntariatului.

Pentru a încheia prima zi, regele şi regina, însoţiţi de membri ai familiei regale, vor apărea pe balconul de la Buckingham Palace, pentru a saluta mulţimea.

Palatul Buckingham intenţionează să facă din „acest eveniment istoric” un moment de sărbătoare, un prilej ce oferă "oamenilor ocazia de a se reuni".

Ultima încoronare, cea a Elisabetei a II-a, a avut loc la 2 iunie 1953. Pentru prima dată, ceremonia, grandioasă, a fost atunci difuzată la televizor, fiind urmărită de 27 de milioane de britanici, dintre cei 36 de milioane de locuitori de la acea vreme.

Ceremonia a durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de invitaţi adunaţi la Westminster Abbey. La eveniment au fost reprezentate oficial 129 de naţiuni şi teritorii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE