Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turcia oprește toate schimburile comerciale cu Israelul. Ministrul israelian de externe: ”Așa se comportă un dictator”

Turcia încetează toate schimburile comerciale cu Israelul din cauza ofensivei sale în Gaza, invocând situația umanitară din zonă.

Ministerul turc al comerțului spune că măsurile vor fi în vigoare până când Tel Aviv va permite un flux neîntrerupt și suficient de ajutor în Fâșia Gaza.

Ankara anunță că suspendarea comerțului acoperă toate produsele care circulau între cele două țări. Schimburile comerciale între cele două state a fost în valoare de aproape 7 miliarde de dolari anul trecut.

Într-o primă reacție, ministrul israelian de externe l-a acuzat pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan că acționează ca un dictator.

"Așa se comportă un dictator, nesocotind interesele poporului turc și ale oamenilor de afaceri și ignorând acordurile comerciale internaționale", a postat ministrul israelian de externe Israel Katz pe platforma de socializare X.

El a adăugat că acum sunt căutate alternative pentru comerțul cu Turcia, cu accent pe producția locală și importurile din alte țări. În 1949, Turcia a fost prima țară majoritar musulmană care a recunoscut Israelul, dar relațiile s-au înrăutățit în ultimele decenii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE