Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc despre comerţul cu armament: ”E groaznic să câştigi bani din moarte”

Papa Francisc a atras atenția industriei globale de armament că este ”groaznic să câştigi bani din moarte”, informează DPA, citată de Agerpres.

”Din păcate, în ziua de azi, investiţiile care aduc cel mai mare profit sunt fabricile de armament”, a spus Papa, în cadrul audienţei generale săptămânale de la Vatican.

În discursul său, suveranul Pontif a lansat din nou un apel la pace, menţionând războiul din Ucraina, conflictul israeliano-palestinian şi persecuţia minorităţii musulmane Rohingya în Myanmar de forţele guvernamentale.

De-a lungul timpului, Papa Francisc a pus accent pe ideea că războiul în sine este o ”crimă împotriva umanităţii” și făcut nenumărate apeluluri la pace în Ucraina şi în Orientul Mijlociu.

Record de 2,44 trilioane de dolari pentru armament, în 2023

Potrivit unui studiu realizat de Institutul internaţional pentru cercetări de pace din Stockholm, suma record de 2,44 trilioane de dolari a fost cheltuită pe armament la nivel global anul trecut, o creştere cu 6,8% faţă de 2022.

Războiul dus de Rusia în Ucraina a fost menţionat ca unul din principalele motive care stau la baza creşterii globale a cheltuielilor pentru apărare.

Statele Unite au cele mai mari cheltuieli militare din lume, reprezentând 37% din totalul cheltuielilor globale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE