Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: Nouă cetăţeni români şi membrii familiilor acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, informează miercuri Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, într-un comunicat, că miercuri, în urma eforturilor Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 9 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah.

Aceştia au fost preluaţi de către echipa consulară mobilă a Ambasadei României în Egipt, care îi va însoţi până la Cairo, de unde vor fi îmbarcaţi spre România, în perioada următoare.

De asemenea, marţi, 30 aprilie, un alt cetăţean român a fost sprijinit să părăsească Fâşia Gaza.

323 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaz

Până în prezent, 323 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.

''MAE menţine contactul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a altor cetăţeni români şi membri de familie în cazul în care vor mai fi alte solicitări, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate'', se mai arată în comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE