Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tudor Chirilă critică dur măsurile fiscale ale Guvernului: Este un stat eșuat, iar noi românii suntem în depresie

Actorul Tudor Chirilă a criticat în termeni duri Guvernul Ciolacu pe care l-a acuzat că vrea să schimbe regimul fiscal al sponsorizărilor, odată cu aplicarea măsurilor de reducere a cheltuielilor. În direct la Euronews România, artistul a afirmat că, printr-o astfel de măsură, ”luăm banii de la ONG-uri”, în condițiile în care ” statul nu poate să colecteze decât în proporție de 30-35% din cât ar putea să colecteze, anihilând marea și mica evaziune”.

Tudor Chirilă a explicat de ce a redistribuit pe Facebook mesajul publicat de Oana Gheorghiu, unul dintre fondatorii asociației ”Dăruiește viața”, care a acuzat că ”Guvernul României intenționează să schimbe regimul fiscal al sponsorizării, pentru a-și acoperi găurile făcute prin nepăsare și haos, prin pensii speciale și risipă”.

Actorul a adus în discuție situația Regatului Danemarcei, un stat cu ”un nivel de fericire individuală destul de mare” pentru care cetățenii ”plătesc foarte multe taxe”.

”Ambasadorului Danemarcei în România a spus; (...) Plătim foarte multe taxe ca să fim siguri că dacă în vreun moment să nu mai ajungem să putem să performăm în profesiile noastre - avem un accident de muncă, un picior amputat, un AVC - statul danez are grijă de noi, la fel cum statul danez are grijă de familiile cu copii.

La fel cum a crește un copil în Danemarca este o bucurie, nu o corvoadă cum este în România. La fel cum educația în Danemarca este o bucurie, nu o corvoadă cum este în România. În Danemarca, contractul social funcționează cu vârf și îndesat. Adică eu plătesc taxe și de banii ăia primesc ceva. Primesc fericire”, a precizat Tudor Chirilă, în direct la Euronews România.

Actorul este de părere că acest lucru nu se întâmplă în România, în condițiile în care Guvernul ia în calcul să vrea să schimbe regimul fiscal al sponsorizării, măsură care ar afecta preponderent finanțarea organizațiilor neguvernamentale (ONG).

”În România, statul nu poate să performeze la un nivel decent. Până să luăm banii de la ONG-uri, cred că ar trebuie să ne întrebăm de ce statul nu poate să colecteze decât în proporție de 30-35% din cât ar putea să colecteze, anihilând marea și mica evaziune.

Incapacitatea statului e clar că trebuie plătită de ONG-uri care se pare că sunt mai performante de șase ori decât statul.

Tudor Chirilă, despre evaziunea din România: ”A trebuit să refuz 10 muncitori care voiau să lucreze la negru”

”Avem colectare foarte mică de taxe din cauza evaziunii fiscale. Eu sunt un caz care chiar am încercat să fac niște lucrări la o casă și a trebuit să refuz 10 muncitori care voiau să lucreze la negru.

Foarte greu am găsit pe cineva care să lucreze cu factură, pentru că nu vreau să fac ceva ilegal”, a argumentat Tudor Chirilă.

Actorul vrea în schimb să știe ”ce a făcut această coaliția de guvernare pentru măsuri reale de asanare și de eficientizare a cheltuielilor publice”.

”A fost cineva concediat? Nu! Pensiile speciale nu pot fi desființate. Statul nostru este incapacitate de plată pentru că este în incapacitate de a face orice.

Este în incapacitate de a face orice pentru că a fost un jaf organizat timp de 33 de ani care a făcut un ping pong între câteva partide de la guvernare.

Este un stat eșuat, iar noi românii suntem în depresie.

Politicienii și tot aparatul administrativ care e ținut în brațe de clasa politică asistă la această depresie și beneficiază de pe urma ei”, a precizat actorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE