Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trenurile între Cluj-Napoca și Oradea nu vor mai circula din 2024. Timp de doi ani vor fi demarate lucrări de modernizare

Circulația trenurilor între Cluj-Napoca şi Oradea va fi oprită aproape în totalitate din 2024, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare și electrificare a liniei de cale ferată.

Astfel, ruta Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor va fi modernizată printr-un proiect în valoare de două milioane de euro, finanțat prin PNRR.

Din acest motiv, timp de doi ani, nu vor exista trenuri directe între Cluj-Napoca și Oradea.Lucrarea este împărțită în patru loturi, iar trenurile nu vor mai circula deloc pe o porțiune de 89 de kilometri între Cluj și Oradea.

De asemenea, pe o distanță de 28 de kilometri se va circula pe un singur fir.În loc de tren, pe o porțiune de 22 de kilometri vor fi disponibile microbuze și autobuze.

Poziția CFR

”În cadrul proiectului de “Electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor” se vor desfășura lucrări simultan pe toate cele patru loturi, respectiv: Lot 1 Cluj Napoca – Aghireș, Lot 2 Aghireș – Poieni, Lot 3 Poieni – Aleșd, Lot 4 Aleșd – Frontieră Ungaria.

Estimăm închiderea totală a circulației feroviare pe intervalele Aghireș – Poieni (linie dublă) și Poieni – Aleșd (linie simplă), începând cu luna ianuarie 2024. Menționăm faptul că, începând cu 01.01.2024, când circulația trenurilor va fi închisă pe distanța Aghireș – Huedin (parte din Lot 2 Aghireș – Poieni), trenurile vor circula alternativ, pe câte un fir pe secțiunea Cluj Napoca – Aghireș, urmând ca pentru relația Aghireș – Huedin să fie puse la dispoziția călătorilor mijloace auto pentru transbordare.

În ceea ce privește circulația trenurilor de marfă, menționăm faptul că aceasta va fi retrasată pe rute alternative.

Finalizarea lucrărilor de infrastructură feroviară pe toate cele patru loturi este estimată pentru anul 2026”, se arată într-un comunicat CFR, citat de Hotnews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE