Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trenul cadourilor. Peste 30.000 de copii din Ucraina vor primi pachete de sărbători

Un tren încărcat cu zeci de mii de cadouri pentru copii a plecat din gara centrală a Kievului. Chiar dacă Ucraina este în război, copiii trebuie să primească daruri, anunță autoritățile.

30.000 de cadouri pentru copii

Trenul a plecat de la Kiev către copiii din Harkov, Herson, Bahmut și alte teritorii ucrainene recent recucerite. Autoritățile l-au încărcat cu mai mult de 30.000 de pachete: cadouri și rechizite școlare. Ziua în care trenul a plecat a fost ziua Sfântului Nicolae, sărbătorit pe rit vechi în Ucraina.

Inițiativa este una comună, a ministerului Politicii Sociale, a Căilor Ferate din Ucraina și a UNICEF. Pe lângă cadouri, UNICEF anunță că, împreună cu ministerul Politicii Sociale, oferă asistență suplimentară în numerar în valoare de 102 milioane de dolari pentru mai mult de 100.000 de familii vulnerabile din Ucraina. Cei care au avut ideea și au pus-o în practică au vrut să aducă din nou spiritul sărbătorilor copiilor și tinerilor ucraineni afectați de invazia rusă.

Oleksandr Kamișin, director căile ferate ucrainene: „Astăzi este o zi mare pentru noi pentru că inaugurăm trenul Sfântului Nicolae. Trenul va aduce peste 30.000 de cadouri de Anul Nou copiilor noștri din zonele estice și sudice. Acest lucru este important pentru că vrem ca ei să simtă Crăciunul în ciuda atacurilor rusești.”

În timp ce Ucraina se confruntă cu pene de curent din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii critice, oamenii vin cu soluții creative pentru a marca sărbătorile. În gara centrală din Kiev, luminile pomului de Crăciun sunt alimentate de o bicicletă staționară, pe care oricine poate pedala, pentru a aprinde luminile din bradul de Crăciun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE