Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai multe regiuni din Ucraina se confruntă cu pene de curent electric. Armata rusă a atacat din nou cu drone kamikaze

Capitala Ucrainei, dar și mai multe regiuni din țară, se confruntă cu pene de curent electric după atacul cu drone kamikaze al armatei ruse. Între timp, în orașul Harkov, bradul de sărbători a fost instalat într-o stație de metrou, pentru a-i proteja pe oamenii care vor un pic de bucurie în această perioadă.

Luni seara, mai multe alerte de atac aerian au fost emise în Kiev, dar și în cea mai mare parte a Ucrainei. Capitala ucraineană a fost ținta dronelor kamikaze rusești, iar apărarea antiaeriană a anunțat doborârea a acel puțin 24.

Volodimir Zelenski, își intensifică apelurile ca Occidentul să livreze mai multe sisteme de apărare antiaeriană

Potrivit autorităților ucrainene, atacul cu drone survine la doar câteva zile după cel mai mare atac cu rachete asupra Kievului de la începutul războiului. În aceste condiții, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, își intensifică apelurile ca Occidentul să livreze mai multe sisteme de apărare antiaeriană. Potrivit lui, Ucraina are nevoie de mai multă artilerie, mai multe tunuri, tancuri moderne, sisteme de rachete cu rază mai lungă de acțiune, dar și de apărare aeriană modernă și eficientă.

În condițiile în care atacurile sunt tot mai frecvente și mai violente, autoritățile din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, au amenajat pomul de Crăciun într-o stație de metrou. În acest fel, administrația locală încearcă să-i protejeze pe oameni în perioada sărbătorilor. Bradul, cu o înălțime de 50 de metri, a fost instalat în stația Universitate, chiar sub piața unde ar fi trebuit să fie. Aici, copiii din oraș vor putea să participe zilnic la spectacole de sărbători.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE