Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei turiști străini au scrijelit diverse însemne pe blocurile de calcar de la Sarmizegetusa Regia

Trei bărbați din Tadjikistan sunt cercetați de polițiști după ce ar fi scrijelit diverse însemne pe mai multe blocuri de calcar din incinta cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei. Specialiștii urmează să stabilească prejudiciul.

Pe motiv că nu ar fi știut că e interzis să facă asta, cei trei cetățeni tadjici și-ar fi scrijelit inclusiv numele pe pietrele de la Sarmizegetusa Regia, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

„Scrijeliturile au fost făcute pe trei plinte de calcar care aparţin Templului Mare de Calcar de pe Terasa a XI-a, precum şi pe unul dintre blocurile de calcar dintr-un ansamblu aflat în zona piaţetei pavate, în apropierea Marelui Templu Circular de pe Terasa a XI-a”, a precizat directorul general al Direcţiei Generale de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara, Radu Barb, pentru Agerpres.

Bărbații, angajați ca muncitori la o societate comercială din Deva, au vizitat duminică cetatea. În timp ce zgâriau pietrele, ei au fost văzuți de câțiva jandarmi, care au și cerut intervenția polițiștilor.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru distrugere în dauna patrimoniului național, iar specialiștii urmează să stabilească despre ce prejudiciu este vorba.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE