Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Nu am aer”. Mesaj scris pe zid și geamuri sparte. A fost vandalizat cabinetul medicului care a ignorat mesajele Alexandrei

Cabinetul unui medic care a ignorat-o pe Alexandra, gravida din Botoșani care a murit, a fost vandalizat. Câteva geamuri au fost sparte, iar pe zid au fost scrise ultimele cuvinte ale victimei, transmise prin mesaj mamei ei, potrivit Monitorul de Botoșani.

„Nu am aer”. Asta a spus Alexandra ultima dată, până să își dea ultima suflare. Când cerea cu disperare ajutor și nu l-a primit. De când ea a murit, asta simt și apropiații ei, că „nu mai au aer”.

Încă de când Alexandra a decedat, sunt proteste în stradă, în Botoșani, în care oamenii cer să se facă dreptate. Iar valul de revoltă persistă. Noaptea trecută, cineva a mers chiar mai departe de atât. Cabinetul medicului ginecolog, care era de gardă în noaptea când Alexandra a decedat, potrivit presei locale, a fost distrus. Câteva geamuri au fost sparte, iar pe zid și pe ușă au fost scrise cu negru ultimele cuvinte ale ei, dar și prenumele.

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa: monitorulbt.ro

Polițiștii au intervenit la fața locului și au deschis dosar penal pentru distrugere.

Alexandra Ivanov a fost ignorată de medici timp de șapte ore. Până a murit

Alexandra Ivanov, de 26 de ani, mai avea trei copii acasă. S-a stins după o noapte de agonie la maternitatea din Botoșani, fără ca medicii să o ajute.

Tânăra a fost ignorată timp de șapte ore, asta arată primul raport al anchetei desfășurate la Spitalului Județean de Urgentă din Botoșani.

De atunci, seară de seară, cuprinși de durere și de revoltă, botoșănenii au protestat. Iar ancheta nu s-a încheiat. Printre primele măsuri, Iulian Angel Călin, managerul Spitalului Județean Botoșani, a fost eliberat din funcție. Ulterior, ministrul Rafila și șefa CJ Botoșani au cerut ca medicii să dea dovadă de mai multă „empatie” față de pacienții lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE