Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO Colosseumul, vandalizat din nou. O adolescentă din Elveția și-a scrijelit inițiala prenumelui pe monumentul istoric

Colosseumul a fost vandalizat din nou, la scurt timp după ce un caz asemănător a stârnit revoltă printre italieni. De această dată, o adolescentă din Elveția a fost surprinsă în fapt când scrijelea cu o cheie unul dintre zidurile monumentului din Roma, relatează agenția ANSA și La Repubblica.

Fata în vârstă de 17 ani din Elveția a mers în Italia în vacanță cu părinții și iubitul ei. La un moment dat, adolescenta a început să scrijelească unul dintre ziduri cu o cheie. În imaginile video, se vede cum a brăzdat litera „N”, adică inițiala numelui ei mic. Un ghid turistic a filmat-o cu telefonul mobil când deteriora celebrul monument istoric din centrul capitalei Italiei.

După ce a atenționat-o că este ilegal ceea ce face, ea s-ar fi dus în grabă la părinții ei.

„Este o doar un copil, nu a greșit cu nimic”, i-ar fi spus aceștia lui David Battaglino, ghidul turistic care a filmat-o pe fată.

„Tipul ăla (n.r. iubitul fetei) s-a întors râzându-mi în față și arătându-mi mușchii. Nu-mi dau seama dacă a vrut să-mi spună că e puternic. (…) Apoi, când au sosit cei de la securitate, familia mi-a spus să mă duc dracului”, a mai completat ghidul turistic, potrivit La Repubblica.

Carabinierii au ajuns la fața locului, iar ghidul turistic le-a predat filmarea și mai multe fotografii. Turista de 17 ani prinsă în fapt a fost amendată imediat cu 400 de euro, dar ar putea să facă și închisoare.

Turistul „Ivan” a stârnit un val de furie după ce a scrijelit Colosseumul

În urmă cu nici măcar o lună, un alt turist - un tânăr de 27 de ani din Marea Britanie - a vandalizat Colosseumul scrijelind numele lui și al iubitei pe un perete: „Ivan + Hayley 23”.

Ulterior, el s-a apărat invocând o explicație mai degrabă neverosimilă.

„Cu profundă jenă, abia după ceea ce s-a întâmplat în mod regretabil am aflat despre vechimea monumentului”, a spus el într-o scrisoare adresată primarului Romei.

Bărbatul e cercetat pentru deteriorarea unui bun de patrimoniu cultural şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă cuprinsă între 2.500 şi 15.000 de euro, dar şi o pedeapsă cu închisoarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE