Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei recorduri de temperatură în patru zile. Joi a fost cea mai caldă zi din istorie

Un nou record de temperatură a fost doborât joi. Este al treilea record în patru zile, în ceea ce privește cea mai caldă zi din istorie. Temperatura medie globală a ajuns joi, 6 iunie, la 17,23 de grade Celsius, după cum a anunțat Centrul Naţional pentru Previziuni de Mediu din Statele Unite.

Temperaturile au crescut alarmant la nivel global, în special în China și Statele Unite, iar în Mexic, canicula a ucis peste 100 de persoane, conform Reuters.

Înainte de cele trei recorduri de temperatură zilnică din această săptămână, precedentul record a fost în august 2016.

7 iulie 2023, ziua cu cea mai mare temperatură medie globală din istorie

Dacă 7 iulie 2023 rămâne în istorie drept cea mai călduroasă zi, luna iunie 2023 a fost cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată, de când se fac măsurători, 16,51 grade Celsius. Asta înseamnă o creștere cu 0,53 grade Celsius peste mediile din precedetele trei decenii.

Informația a fost furnizată de Copernicus, Serviciul Uniunii Europene pentru Schimbări Climatice.

Creșterile de temperaturi sunt cauzate și de El Nino, o manifestare climatică naturală din partea tropicală a Oceanului Pacific, care aduce la suprafața apei temperaturi mai calde decât media și influențează major vremea de pe o mare parte din Glob. Poluarea și emisia de gaze cu efect de seră influențează în bună măsură aceste manifestări climatice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE