Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai multe anchete în desfășurare la ”Sfântul Pantelimon”. Managerul spitalului: ”Au fost decese care nu puteau fi evitate”

Managerul Spitalului Pantelimon, Bogdan Socia, susține că sunt mai multe anchete ce se desfășoară în unitatea medicală, în momentul de față.

Totodată, acesta a menționat faptul că nu sunt încă date care să ateste vicierea tratamentului.

”Până în momentul de față nu s-au constat date care să ateste o viciere a tratametului care să ateste în secția de ATI. Nu au fost sesizări anterioare cu privire la posibile nereguli cu privire la secția ATI.

Suntem preocupați de siguranța pacientului, iar pacienții sunt tratați la noi în siguranță, medicii ATI ca și tot medicii spitalului depun toate eforturile pentru a trata fiecare pacient în parte. Fiecare deces e important și ne pare rău pentru el, dar au fost decese care nu s-au putut evita din analiza preliminară. Miercuri vom avea raportul spital.

Preocuparea noastră acum este să analizăm situația ivită și situația acestor decese reclamate ca suspecte.

Rudele nu au luat legătura cu noi, nu au fost reclamații, nu au fost sesizări, cazurile respective au fost scutite de neropsie la cererea familiilor, nu știu dacă toate dar cea mai mare parte a lor și mai vreau să spun că mortalitatea în terapie este de fapt mortalitatea întregului spital.

Orice caz grav, de pe orice secție ajunge în terapie și decedează într-un interval de timp, raportarea aceasta nu se face la 25 de paturi ci la 525 paturi, cât are întregul spital, unul dintre cele mai mari spitale din București.”, a declarat managerul Spitalului ”Sfântul Pantelimon”.

Procurorii au cerut copii după foile de observații ale pacienților decedați

Totodată, acesta spune că procurorii au cerut o serie de documente, printre care sunt și copii ale foilor de observații.

”Au cerut și o serie de documente printre care și duplicatul foilor de observații. Registrul de tratament e trecut și în fișă, scriptic și un registru online care se transmite către farmacie. Nu am găsit în momentul de față niciun fel de neregulă.

Nu vrem să ne antepronunțăm, dar Comisia va elabora raportul final, familiilor le transmitem condoleanțe, ne pare rău, dar aceste decese nu puteau fi evitate.”, a declarat Bogdan Socia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE