Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetă la Spitalul Judeţean Sibiu după moartea unei tinere mame: Cu o zi înainte de deces, femeia a fost la spital, însă medicii au trimis-o acasă

Este anchetă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, după ce o mamă de 32 de ani a murit. Femeia care născuse recent la o clinică privată a mers joi la Urgența spitalului pentru că se simțea rău.

După ce a primit tratament, a fost trimisă acasă. În următoarea zi, tânăra a revenit la spital în stare gravă. A suferit trei stopuri cardio-respiratorii, iar medicii nu au mai putut să o salveze.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu

Cristina Bălău, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu: Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Județean Sibiu, la aproximativ 24 de ore de la prima prezentare, în stare extrem de gravă, cu fenomene clinice de șoc toxicoseptic și insuficiență multiplă de organe și sisteme. I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții evoluția a fost nefavorabilă, a făcut trei stopuri cardio-respiratorii și, din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul. Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu. Procedură standard în astfel de cazuri deosebite.

Rafila: Vom trimite Inspecția Sanitară de Stat la Bacău

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila anunță că va trimite Inspecția Sanitară de Stat la Spitalul din Bacău unde o altă gravidă a murit săptămâna trecută. Sarcina era oprită din evoluție, iar familia susține că intervenția chirurgicală s-a făcut prea târziu.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Eu, după cum știți, am spus la început la conferința de presă, am venit aseară din Statele Unite, dar mă interesez, vin cu un răspuns. Spitalul, dacă este vorba de Spitalul Județean Bacău, aflat în subordinea Consiliului Județean de acolo, cu siguranță va întreprinde demersurile necesare. Noi, ceea ce putem să facem în acest moment: vom trimite Inspecția Sanitară de Stat. Rămâne să ajung la minister să văd despre ce este vorba, ca să vedem dacă au fost încălcate procedurile legate de siguranța pacientului.

Cele două cazuri vin după și tragedia Alexandrei, tânăra de 25 de ani, însărcinată, care o noapte întreagă a rugat medicii de la Spitalul Județean de Urgență sin Botoșani să o opereze, însă nimeni nu i-a răspuns mesajelor. În cele din urmă, a decedat dimineață. Femeia mai avea alți trei copii.

Medicul ginecolog care era de garda în noaptea în care tânăra a ajuns la spital, a fost concediat, măsură luată de către conducerea spitalului din Botoșani. În acest caz a fost deschisă o anchetă penală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE