Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transferurile iernii 2024 în fotbal. Radu Drăgușin a ajuns la Tottenham, iar Horațiu Moldovan, la Atletico Madrid

Fereastra de transferuri din această iarnă s-a deschis pe 1 ianuarie și se închide peste o lună. În România, perioada de mercato ține de pe 16 ianuarie până pe 12 februarie.

10/01/2024 , 10:48

Radu Drăgușin merge la Tottenham

Cel mai curtat fotbalist român al perioadei de transferuri, Radu Drăgușin, și-a ales destinația. Curtat intens de Tottenham și Spurs, Radu Drăgușin a ales până la urmă Tottenham.

Jurnalistul sportiv Fabrizio Romano, specializat pe transferuri, a anunțat mutarea pentru suma de 30 de milioane de euro. Tottenham va vira inițial 25 de milioane de euro, iar restul de 5 milioane vor oferiți fi sub formă de bonusuri, dacă sunt îndepliniți anuniți parametri din contract.

Transferuri în România:

Ianis Stoica (21 ani, atacant) - de la FCSB la FC Hermannstadt, liber de contract, a semnat un contract valabil trei sezoane și jumătate.

Albin Berisha (23 de ani, atacant) - de la Ballkani la Petrolul, pentru 200.000 de euro.

Jakub Hromada (27 de ani, mijlocaș) - de la Slavia Praga la Rapid, împrumutat până la finalul sezonului.

Raul Opruț (26 de ani, fundaș) - de la Kortrijk la Hermannstadt, împrumutat până la finalul sezonului.

Cătălin Vulturar (19 ani, mijlocaș) - de la Lecce la Rapid, pentru 700.000 de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2028.

Denil Maldonado (25 de ani, fundaș central) - de la Los Angeles FC la Universitatea Craiova, împrumutat până la finalul sezonului.

Ariel Lopez (29 de ani, fundaș central) - de la Oțelul Galați la UTA Arad, liber de contract.

Zoran Mitrov (21 de ani, mijlocaș ofensiv) - de la Petrolul Ploiești la FC Botoșani, liber de contract.

Vitalie Damașcan (24 de ani, atacant) - de la Sepsi la Stade-Laussane, împrumutat până la finalul sezonului, cu opțiune de transfer definitiv pentru 300.000 de euro.

Cristi Ganea (31 de ani, fundaș) - de la FCSB la Farul, liber de contract. A semnat un contract valabil până în iunie 2025.

Andrei Artean (30 de ani, mijlocaș) - de la Farul Constanța la Apollon Limassol, pentru 50.000 de euro. A semnat un contract valabil până în mai 2025.

Petru Neagu (24 de ani, atacant) - de la FC Bălți la Dinamo.

Eddy Gnahore (30 de ani, mijlocaș) - de la Ascoli la Dinamo.

Junior Pius (28 de ani, fundaș central) - de la FC Botoșani la GDChaves, liber de contract. A semnat un contract valabil până în iunie 2024.

Luis Phelipe (22 de ani, atacant) - de la Poli Iași la FCSB, pentru 200.000 de euro, după cum a anunțat Gigi Becali.

Baba Alhassan (23 de ani, mijlocaș) - de la Hermannstadt la FCSB, pentru 600.000 de euro.

Ermal Krasniqi (25 de ani, atacant) - de la CFR Cluj la Rapid, pentru un milion de euro.

Nord-macedoneanul Darko Velkovski (28 de ani, fundaș central) - de la Al-Ettifaq la Dinamo București, din postura de jucător liber de contract.

Francezul Kablan Davy Ngoma (28 de ani, mijlocaș) - a semnat cu Hermannstadt de la FC Botoșani.

Algerianul Rachid Bouhenna (32 de ani, fundaș central) - a semnat cu Poli Iași din postura de jucător liber de contract.

Marocanul Omar El Kaddouri (33 de ani, mijlocaș) - a semnat cu CFR Cluj, din postura de jucător liber de contract.

Jasmin Kurtic (34 de ani, mijlocaș) - de la Universitatea Craiova la Sudtirol, liber de contract. A semnat un contract valabil până în iulie 2024.

Andrei Miron (29 de ani, fundaș) - de la Universitatea Cluj la FC Botoșani, liber de contract. A semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului.

Ioan Filip (34 de ani, mijlocaș) - de la Universitatea Cluj la FC Botoșani, liber de contract. A semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului.

Damjan Djokovic (33 de ani, mijlocaș) - de la FCSB la Rapid, liber de contract. A semnat un contract valabil până în iulie 2025.

Anzor Mekvabishvili (22 de ani, mijlocaș defensiv) - de la Dinamo Tbilisi la Universitatea Craiova. A semnat un contract valabil 4 ani și jumătate.

Isaac Nortey (24 de ani, mijlocaș defensiv) - de la CFR Cluj la FC Argeș, sub formă de împrumut pentru următorul sezon și jumătate.

Domagoj Pavicic (29 de ani, atacant) - de la Aris Salonic la Dinamo.

Luka Juricic (27 de ani, atacant) - de la CFR Cluj la Pyunik Yereva, pentru 200.000 de euro.

Peter Michael (25 de ani, atacant) - de la VPS la CFR Cluj.

Florin Borța (24 ani, fundaș) - de la Universitatea Craiova la FC Argeș, liber de contract.

Federico Anselmo (29 ani, atacant) - de la Quilmes la Universitatea Cluj, liber de contract.

Marian Aioani (24 de ani, portar) - de la Farul la Rapid, pentru 400.000 de euro. A semnat un contract valabil trei ani și jumătate.

Dorian Răilean (30 de ani, portar) - de la Chindia Târgoviște la Dinamo.

Eduard Pap (29 de ani, portar) - de la ETO Gyor la Oțelul Galați, liber de contract. A semnat până la finalul acestui sezon.

Rokas Lekiatas (25 de ani, fundaș central) - de la Panevezys la FCU Craiova, liber de contrac. A semnat un contracat până în vară, cu opțiune de prelungire pe două sezoane.

Bautista Cascini (26 de ani, mijlocaș central) - de la Slaven Belupo la FC Voluntari, liber de contract. A semnat până în 2025.

Luca Mihai (20 de ani, mijlocaș central) - de la CFR Cluj la Poli Iași, sub formă de împrumut.

Vlad Morar (30 de ani, atacant) - de la Niki Volou la UTA Arad, liber de contract.

Joao Pedro (30 de ani, mijlocaș) - de la Chaves la UTA, liber de contract.

Enzo Lopez (25 de ani, atacant) - de la Deportivo Cuenca la FC Botoșani, liber de contract.

Transferuri în Europa:

Mihai Roman (31 de ani, atacant) – de la Petrolul la Neftchi Fergana, liber de contract.

Thomas Meunier (32 de ani, fundaș dreapta) - de la Borussia Dortmund la Trabzonspor, liber de contract, a semnat un contract valabil până în 2025.

George Pușcaș (27 de ani, atacant) - de la Genoa la Bari.

Horațiu Moldovan (26 de ani, portar) - de la Rapid București la Atletico Madrid, pentru 800.000 de euro. A semnat un contract valabil până în 2027.

Kevin Soni (25 ani, atacant) - de la Rapid la Hapoel Ierusalim, împrumut până la vară.

Deian Sorescu (26 de ani, mijlocaș) - de la Rakow la Gaziantep, împrumutat până la finalul sezonului.

Renan Lodi (25 de ani, mijlocaș stânga) - de la Marseille la Al-Hilal, pentru 23 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în 2027.

Fabio Carvalho (21 de ani, mijlocaș) - de la Hull City la Liverpool, împrumutat până la finalul sezonului.

Daniel Maldini (22 de ani, mijlocaș) - de la AC Milan la Monza, împrumutat până la finalul sezonului.

Jadon Sancho (23 ani, extremă satânga / dreapta) - de la Manchester United la Dortmund, împrumutat până la finalul sezonului.

Rade Krunic (30 de ani, mijlocaș) - de la AC Milan la Fenerbahce, împrumutat până la finalul sezonului.

Donny van de Beek (26 de ani, mijlocaș) - de la Manchester United la Eintracht Frankfurt, sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Hugo Lloris (37 de ani, portar) - de la Tottenham la Los Angeles FC.

Eric Bailly (29 de ani, fundaș) - de la Beșiktaș la Villarreal, liber de contract, a semnat o înțelegere valabilă până în iunie 2025.

Luis Suarez (36 de ani, atacant) - de la Gremio la Inter Miami, liber de contract.

Tajon Buchanan (24 de ani, mijlocaș) - de la Club Brugge la Inter Milano pentru 7 milioane de euro. A semnat până în iulie 2028.

Junior Messias (32 de ani, aripă dreapta) - de la AC Milan la Genoa, pentru suma 1.5 milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2026.

Hamed Traore (23 de ani, mijlocaș) - de la Bournemouth la Napoli, sub formă de împrumut, cu opțiunea de cumpărare pentru 25 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până la finalul sezonului.

Gift Orban (21 ani, atacant) - de la Gent la Lyon, pentru 20 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2028.

Cyril Ngonge (23 de ani, aripă dreapta) - de la Hellas Verona la Napoli, pentru 18 milioane de euro.

Claudio Echeverri (18 ani, mijlocaș central) - de la River Plate la Manchester United, pentru 14,5 milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2028.

Gabriel Moscardo (18 ani, mijlocaș defensiv) - de la Corinthians la PSG, pentru 20 de milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2028.

Flavius Daniliuc (22 de ani, fundaș central) - de la Salernitana la RB Salzburg, sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Adam Wharton (19 ani, mijlocaș) - de la Blackburn la Crystal Palace, pentru 21,10 milioane de euro. A semnat un contract valabil până în iunie 2029.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE