Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Radu Drăgușin merge la Tottenham, pentru 30 de milioane de euro și devine cel mai scump fotbalist român din istorie

Radu Drăgușin se transferă de la Genoa la Tottenham. Anunțul a fost făcut de reputatul jurnalist Fabrizio Romano, care precizează că suma transferului pentru fundașul de 21 de ani este de 30 de milioane de euro. Radu Drăgușin devine, astfel, cel mai scump fotbalist român din istorie.

Radu Drăgușin, transferat de la Genoa la Tottenham

În afacere a fost inclus și fundașul dreapta Djed Spence (23 de ani), care a fost cedat de Tottenham la Genoa până la finalul acestui sezon, cu o clauză care include opțiunea de transfer definitiv în schimbul a 10 milioane de euro. Însă până în vară, tot Tottenham îi va plăti salariul lui Spence, conform jurnalistului italian.

10/01/2024 , 10:57

Radu Drăgușin va primi 2,8 milioane de euro pe an la Tottenham

Jurnalistul italian Nicolo Schira a anunțat și salariul pe care îl va primi Radu Drăgușin la Tottenham. Acesta va fi de 2,8 milioane de euro pe an net, ceea ce înseamnă o ofertă ușor îmbunătățită față de ceea ce i-a propus Bayern Munchen inițial. Însă nemții plusaseră pe ultima sută, numai că Drăgușin se hotărâse deja.

Iar contractul va fi valabil până în 2029. La Genoa, Radu Drăgușin avea 930.000 de euro pe an, conform publicației Capology.

La Tottenham, jucătorul cu cel mai mare salariu este Heung-Min Son, care câștigă 11,5 milioane de euro pe an (brut), adică 6,2 milioane net.

Tottenham va vira inițial 25 de milioane de euro, iar restul de 5 milioane vor oferiți fi sub formă de bonusuri, dacă sunt îndepliniți anuniți parametri din contract.

Jurnalistul Fabrizio Romano a precizat că, deși au existat două oferte similare, de la Tottenham și Bayern, fundașul român a ales să meargă în Premeir League, considerat cel mai scump campionat al planetei. În plus, britanicii au îmbunătățit puțin oferta pe ultima sută de metri.

Până acum, recordul pentru cel mai scump fotbalist român era deținut de Adrian Mutu. În august 2003, Chelsea a plătit Parmei 19 milioane de euro în schimbul său.

Internaționalul de 21 de ani devine al patrulea jucător român care ajunge la Tottenham, după Ilie Dumitrescu, Gică Popescu şi Vlad Chiricheş.

Presa britanică l-a numit pe Drăgușin "Van Dijk de România" și a scris despre această mutare înainte ca părțile să ajungă la o înțelegere.

  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Drăgușin, conform Transfermarkt.
  • În acest sezon, Radu Drăgușin a jucat în 22 de meciuri oficiale la Genoa, a marcat două goluri și a dat o pasă decisivă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE