Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Portarul Horațiu Moldovan, transferat de la Rapid la Atletico Madrid, una dintre marile puteri ale Spaniei

După transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, Horațiu Moldovan este al doilea jucător român care ajunge, în această iarnă, în unul dintre cele mai mari campionate ale lumii. Portarul Rapidului s-a înțeles cu Atletico Madrid, care va achita clauza de 800.000 de euro pentru a-l cumpăra.

Anunțul a fost făcut și de reputatul junalist italian Fabrizio Romano, iar transferul a venit chiar în ziua în care Horațiu Moldovan a împlinit 26 de ani.

Moldovan a negociat joi, 18 ianuarie, când și-a dat acordul pentru un contract pe 4 ani și jumătate, chiar în seara în care Atletico a învins-o cu 4-2 pe marea rivală Real Madrid, în sferturile Cupei Regelui Spaniei.

Horațiu Moldovan s-a transferat de la Rapid la Atletico Madrid

Salariul său ar urma să fie cam cât valoarea transferului, 800.000 de euro, însă va crește în fiecare an cu 20%. Horațiu Moldovan a fost dorit și de Betis Sevilla în această iarnă, dar și de FC Basel, însă elvețienii i-ar fi oferit "doar" 600.000 de euro pe an, cu 200.000 mai puțin decât Atletico.

Impresarul Arcadie Zaporojanu dat detalii despre transfer.

"Discuțiile sunt foarte avansate. Moldovan se apropie cu pași rapizi de Atletico. Spaniolii vor plăti clauza", a precizat Arcadie Zaporojanu, potrivit Fanatik.

La Atletico Madrid, Moldovan va avea o concurență acerbă. Titular incontestabil e slovenul Jan Oblak (31 de ani), care este al treilea portar din lume în ceea ce privește salariul, 12 milioane de euro pe an, net. Primii doi sunt David De Gea și Manuel Neuer. Oblak mai are contract cu madrilenii până pe 30 iuni 2028.

Atletico Marid este antrenată de unul dintre cei mai longevivi tehnicieni din fotbalul european, Diego Simeone. Argentinianul se află pe banca lui Atleti din decembrie 2011 și este cel mai bine plătit antrenor din lume, 34,7 milioane de euro pe an, brut, conform publicației Si.

Trei români au mai jucat la Atletico Madrid

Atletico Madrid este una dintre cele mai titrate echipe din Spania, cu 31 de trofee și una dintre favoritele la trofee an de an, alături de Real Madrid și Barcelona. Atleti are în palmares 11 titluri de campioană a Spaniei, dintre care ultimul în 2021, zece Cupe ale Spaniei, două Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Cupelor UEFA, trei trofee Europa League, trei Supercupe ale Europei și o Cupă Intercontinentală.

La Atletico, Horațiu Moldovan va juca pe unul dintre cele mai moderne stadioane din lume, Wanda Metropolitano, cu o capacitate de 70.460 de locuri.

  • În urmă cu câteva luni, Moldovan a confirmat că "dacă nu plec în iarnă, sigur plec în vară".
  • Odată cu sosirea lui Moldovan, a plecat de la Atletico alt portar, croatul Ivo Grbic, care a ajuns la Sheffield United pentru 2,5 milioane de euro.

Horațiu Moldovan a ajuns la Rapid în ianuarie 2021, de la UTA Arad, iar ultimele sale sezoane au fost reușite, ceea ce l-au propulsat și la echipa națională a României, unde a fost chiar și titular. El are 8 selecții sub tricolor.

Moldovan ar fi al patrulea român care ajunge a Atletico Madrid, după regretatul Daniel Prodan, Cătălin Munteanu și Cosmin Contra.

În cariera sa, Moldovan a mai jucat la CFR Cluj, Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia Timișoara și Sepsi OSK.

  • 2,6 milioane de euro este cota lui Horațiu Moldovan în acest moment, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.
  • 112 meciuri a jucat Horațiu Moldovan în 3 ani la Rapid.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE