Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traian Băsescu a precizat cine ar putea să-l învingă pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria București

Lupta pentru Primăria Generală a Bucureștiului se anunță una extrem de interesantă, având în vedere că membrii coaliției de guvernare au o dilemă. Ei încă nu au găsit acel candidat comun care să aibă susținerea tuturor membrilor din cele două partide, iar pe de altă parte, dacă PSD și PNL ar avea candidați proprii, ei nu l-ar putea învinge pe Nicușor Dan.

Traian Băsescu crede că Nicușor Dan cu greu ar putea pierde primăria București

În acest context, de la Parlamentul European de la Strasbourg, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost întrebat cum vede el această problemă.

Sonia Teodoriu, jurnaist Euronews: "Nu pot să nu vă întreb de Primăria Capitalei. Se chinuie coaliție acum foarte mult să găsească acel candidat comun. Cine ar putea să îl învingă pe Nicușor Dan, din punctul dvs. de vedere?"

Traian Băsescu: "Doar Nicușor Dan singur, pentru că PSD-ul și PNL-ul n-au un candidat care să-l bată".

Calculele pentru alegerile la Primăria București sunt foarte complicate. Și le complică și mai mult candidatura lui Cristian Popescu Piedone. Potrivit ultimului sondaj INSCOP, Piedone ar câștiga fotoliul de primar general cu 35,1% dintre vouri, urmat de Nicușor Dan, cu 31,6 și Gabriela Firea, cu 22,2.

Actual primar al Capitalei, Nicușor Dan, ar avea prima șansă și în fața unui candidat comun al PSD și PNL. Sondajul INSCOP a analizat șansele pe care acesta le-ar avea în fața celor trei posibili candidați ai alianței. În toate cele trei scenarii luate în calcul (Gabriela Firea, Sebastian Burduja și Ionuț Lupescu), primarul Capitalei ar obține mai multe voturi.

Datele au fost culese în perioada 3-10 martie, prin metoda interviurilor telefonice, volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1000 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a municipiului Bucuresti, cu vârsta de 18 ani și peste.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE