Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toyota retrage în service 2.700 dintre noile sale SUV-uri electrice. Care este motivul

Toyota retrage în service 2.700 de SUV-uri complet electrice lansate la nivel mondial, din cauza riscului ca roțile acestora să se desprindă.

Cel mai mare producător auto din lume, în funcție de vânzări, a înaintat rechemarea în service a modelului bZ4X către Ministerul Transporturilor din Japonia.

Dintre vehiculele vizate de această rechemare, au fost alocate:

  • aproximativ 2.200 pentru Europa,
  • 260 pentru Statele Unite,
  • 10 pentru Canada,
  • 110 pentru Japonia.

"După o utilizare cu un kilometraj redus, toate șuruburile butucului de pe roată se pot slăbi până la punctul în care roata se poate desprinde de vehicul. În cazul în care o roată se desprinde de vehicul în timpul conducerii, ar putea duce la pierderea controlului vehiculului, crescând riscul unui accident", a precizat Toyota într-un comunicat de joi.

Încă nu sunt cunoscute cauzele problemei

"Cauza problemei și situațiile în care ar putea apărea această problemă sunt încă în curs de investigare", potrivit Toyota.

Autoritatea japoneză de reglementare în domeniul siguranței a declarat că virajele bruște și frânarea bruscă ar putea cauza slăbirea unui șurub de butuc, iar asta crește riscul ca o roată să se desprindă.

Ambiții pe piața vehiculelor electrice

Vestea este jenantă pentru Toyota, care s-a angajat să cheltuiască peste 35 de miliarde de dolari (33 de miliarde de euro) pentru a lansa 30 de modele complet electrice până în 2030.

Toyota este relativ întârziată pe piața vehiculelor electrice, care este dominată în prezent de Tesla. Și-a lansat SUV-ul electric în Japonia în urmă cu mai puțin de două luni.

De asemenea, Subaru Corp a anunțat joi că recheamă la nivel global aproximativ 2.600 de unități ale modelului Solterra, primul său vehicul complet electric dezvoltat împreună cu Toyota, din același motiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE