Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tot ce trebuie să știi despre Destination Europe 2023. În cadrul summitul-ui se vor discuta despre cele mai mari provocări cu care se confruntă călătoriile europene

Vă este teamă de haosul din aeroporturile de vară? V-ați săturat să vizitați destinații de vis doar pentru a le găsi supraaglomerate și cu resurse insuficiente? Vrei să călătorești mai durabil, dar nu știi cum?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care puteți obține răspunsuri la Destination Europe 2023.

Fiind o colaborare între Euronews Travel și Comisia Europeană de turism (ETC) a UE, noul summit anual de turism va reuni actori-cheie pentru a discuta cele mai importante probleme cu care se confruntă industria. Ultimii ani au dovedit că industria turismului este rezistentă - dar nu de neclintit.

În 2022, sosirile de turiști străini în Europa au fost cu 18 % sub nivelurile din 2019. În timp ce călătorii se grăbesc să recupereze timpul pierdut în această vară, companiile aeriene, hotelurile și consiliile de turism încă se pun pe picioare.

Lovite de pandemie și de războiul din Ucraina, acestea se confruntă cu inflația, lipsa de personal și închiderea spațiului aerian. La 27 iunie, Destination Europe va reuni cele mai strălucite minți din domeniul călătoriilor pentru a crea un viitor durabil pentru acest sector.

Care sunt cele mai mari provocări cu care se va confrunta sectorul turismului din Europa în 2023?

Cum poate crește industria turismului într-un mod durabil? Aceasta este întrebarea care va contura prima ediție a evenimentului inaugural Destination Europe.

Prin intermediul unei serii de paneluri de experți, summitul va ajunge la esența celor mai mari probleme cu care se confruntă industria turismului.

Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, va oferi informații despre ce pot face factorii de decizie politică, destinațiile și furnizorii din industrie pentru a îmbunătăți experiența călătorilor, a accelera redresarea sectorului și a crește mobilitatea generală.

Pe măsură ce Europa intră în cel mai aglomerat sezon estival de dinainte de pandemie, companiile aeriene, hotelierii și consiliile de turism evaluează modul în care pot deveni mai reziliente.

Vizele digitale și punerea în aplicare fără probleme a noului ETIAS și a noului sistem de intrare-ieșire (EES) al UE vor fi esențiale pentru a crea o experiență pozitivă pentru turiștii care intră în Europa în 2024.

La începutul acestui an, volumele de zboruri europene au fost cu 14 % mai mici decât cele din 2019, potrivit ETC, cererea de zboruri depășind oferta. Se preconizează că sectorul nu își va reveni complet până în 2025.

Pentru a accelera această redresare, reprezentanții țărilor vor discuta despre cum să îmbunătățească conectivitatea aeriană, despre lipsa de lucrători, despre blocajele și problemele legate de spațiul aerian.

Având în vedere că, potrivit ETC, Regatul Unit se va situa pe primul loc în rândul țărilor europene în ceea ce privește intenția de călătorie în 2023, va fi esențial să se depășească problemele de frontieră post-Brexit.

Colaborarea în ceea ce privește transportul feroviar transfrontalier ca alternativă la zborul cu avionul ar putea, de asemenea, ajuta țările să îmbunătățească conectivitatea într-un mod durabil.

Mergând către un viitor mai verde, destinațiile trebuie să faciliteze turiștilor să călătorească mai durabil. Pe lângă promovarea transportului public, acestea ar putea pune în evidență destinațiile mai puțin cunoscute, restricționând în același timp vizitatorii în locurile prea vizitate.

Industria turismului are atât responsabilitatea, cât și oportunitatea de a proteja resursele de care depinde, inclusiv mediul natural, viața sălbatică și patrimoniul cultural care dau viață experiențelor de călătorie", spune Eduardo Santander, director executiv al ETC.

"Acest lucru necesită înțelegerea provocărilor cu care ne confruntăm ca industrie, colaborare și o cale clară pentru a îndeplini angajamentele globale de a ajunge la zero net."

La Destination Europe, țările se vor concentra pe creșterea dincolo de cifre, discutând despre modul în care își pot alinia politicile climatice cu obiectivele de turism durabil.

Ce este Destination Europe

Destination Europe este un summit privind marile probleme care influențează sectorul turismului. După lansarea sa la 27 iunie 2023 la Bruxelles, Belgia, va deveni un eveniment anual.

De la factorii de decizie din UE și asociațiile de turism la liderii companiilor aeriene și ai industriei hoteliere, summitul va reuni principalele părți interesate din lumea călătoriilor pentru a rezolva cele mai presante probleme ale sectorului. Aceștia vor discuta, de asemenea, despre tendințele care modelează industria turismului.

Summit-ul va fi transmis în direct pe site-ul Euronews, ceea ce înseamnă că publicul poate urmări evenimentul în mod virtual.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE