Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla a vândut 75% dintre investițiile sale în Bitcoin, în timp ce profiturile sale scad

Tesla a vândut o mare parte din deținerile sale de criptomonede. Compania, care este al doilea cel mai mare producător de vehicule electrice la nivel global, a vândut 75% din investițiile sale în Bitcoin, a cărui valoare a scăzut în ultimele luni.

Miercuri, Tesla a vândut 936 de milioane de dolari (919 milioane de euro) din cea mai mare criptomonedă din lume în timpul celui de-al doilea trimestru financiar - în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari (1,96 miliarde de euro) la sfârșitul anului 2021.

Provocări legate de producția Tesla

În februarie, s-a dezvăluit că firma a investit 1,5 miliarde de dolari (1,46 miliarde de euro) în cripto, ceea ce a determinat o cerere în creștere și a ridicat valoarea Bitcoin.

Piețele criptografice sunt cunoscute pentru volatilitatea lor, iar Bitcoin a atins un maxim istoric de aproape 70.000 de dolari  în noiembrie 2021. Acum, se tranzacționează la mai puțin de 25.000 de dolari.

Anunțul vine după un sfârșit nesigur al celui de-al doilea trimestru din 2020 al Tesla,  profitul firmei a scăzut cu 32% față de nivelurile record de la începutul anului. Scăderea profitului poate fi atribuită dificultăților de a ține pasul cu cererea din cauza închiderii fabricii sale din Shanghai și a provocărilor de producție din alte uzine.

În iunie, directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat că are un „sentiment rău” în legătură cu economia, afirmând că firma trebuie să concedieze 10% din salariații companiei după cum a relatat Reuters.

Motivul vânzării investițiilor

Musk a declarat că vânzarea deținerii de Bitcoin a Tesla a fost o strategie pentru a-și maximiza poziția într-o perioadă de incertitudine.

Anul trecut, Tesla a încetat să mai accepte Bitcoin ca modalitate de plată pentru mașinile sale din cauza îngrijorărilor legate de impactul pe care Bitcoin îl are asupra mediului. La momentul anunțului, Musk a scris pe Twitter că nu va vinde Bitcoin pe care Telsa îl deținea.

„Impresia mea este că există o mulțime de motive bune pentru a vinde Bitcoin care au sens din punct de vedere financiar,” a declarat pentru Euronews Next Dr. Konstantinos Stylianou, profesor de Drept al Concurenței și Reglementare la Universitatea din Leeds, cu accent pe piețele digitale.

Dr. Garrick Hileman, cercetător în domeniul blockchain și al criptomonedelor la London School of Economics, notează că „este rezonabil să acceptăm” că Musk și-a vândut deținerile de Bitcoin „din cauza poziției de lichiditate a companiei și a preocupărilor legate de China, mai degrabă decât din cauza unei schimbări materiale în opinia lor despre Bitcoin - sau a deținerii de Bitcoin în bilanțul lor”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE