Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Televiziunea viitorului: producție în cloud și sisteme bazate tot mai mult pe Inteligența Artificială

Euronews România și-a prezentat soluțiile tehnice la NAB 2023, unul dintre cele mai mari evenimente din industria de televiziune și broadcasting.

Euronews România este prima televiziune din România care folosește pentru realizarea transmisiunilor în direct și pentru filmarea reportajelor kituri mobile journalism - MoJo.  Adrian Vintilă, Head of Broadcast IT al Euronews România, a prezentat implementarea soluțiilor tehnice în fluxul zilnic de producție, în Las Vegas, la NAB 2023, la invitația partenerilor noștri de la Latakoo.

Discuția a fost moderată de Erin Cargile, jurnalistă laureată cu premiul Emmy și actual Director de conținut și training al Latakoo.

“Am detaliat în cadrul discuției tehnologiile avansate de cloud, care susțin fluxurile de lucru ale jurnalistului modern pe parcursul întregului ciclu de viață al unei filmări, de pe teren, până în regia de emisie. Am pus accent pe inovație și automatizări, aspecte care oferă avantaje considerabile vitezei de prelucrare a materialelor video în comparație cu același punct pe un flux de lucru clasic.” spune Adrian Vintilă.

NAB 2023 este, așadar, nu doar punct de întâlnire pentru profesioniștii din industrie, ci și locul în care cei prezenți pot arunca o privire în viitor.  “Am luat contact cu tehnologii de ultimă oră precum producția de televiziune în cloud. Este o tehnologie la început de drum dar care avansează într-un ritm rapid. Am testat soluții de inteligență artificială pentru conversia voce-text și pentru traduceri automate în limba română ale unor producții în limbaj internațional. Am studiat și sisteme de VR și AR, pentru că ne gândim la posibila lor implementare la Euronews România.” mai povestește Managerul IT al stației noastre.

La capitolul experiențe inedite, anul acesta, halele Centrului Expozițional din Las Vegas au fost conectate prin tuneluri "Loop" săpate de Boring Company a lui Elon Musk. Transportul s-a făcut cu mașini Tesla.

VEZI GALERIA
2 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE