Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tavan prăbușit într-o școală din Sibiu, patru elevi răniți. Clădirea aștepta să fie reabilitată

Patru elevi au fost răniţi uşor, miercuri, după ce tavanul din clasă a căzut peste ei. Incidentul a avut loc la Şcoala Gimnazială din localitatea Loamneş, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

ISU Sibiu a intervenit de urgentă la locul incidentului: ”La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de transport personal şi victime multiple, două echipaje SMURD dintre care una cu medic şi maşina medicului de urgentă.

Elevii răniți au vârste cuprinse între 11 şi 15

La momentul prăbuşirii în sala de clasă se aflau 4 elevi aceştia fiind răniţi uşor. Echipajele medicale i-au evaluat, elevii au vârste cuprinse între 11 şi 15, două fete şi doi băieţi, sunt conştienţi şi acuză dureri la membrele superioare şi dureri cervicale”.

Elevii au fost transportați pentru evaluare medicală la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu.

Clădirea, construită în 1936, se află pe lista de investiţii din PNRR

Clădirea şcolii unde a căzut tavanul fals a fost construită în anul 1936. Tavanul fals a fost montat în perioada 2006-2007. Această şcoală se află pe lista de investiţii din PNRR, susţine Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

"În urma informaţiei primite, ISJ Sibiu a realizat o inspecţie tematică la Şcoala Gimnazială Alămor. S-a constat că tavanul fals al clasei s-a prăbuşit pe o suprafaţă de aproximativ 70 m pătraţi. Au fost surprinşi patru elevi, două fete şi doi băieţi, aceştia fiind în spatele clasei, tavanul prăbuşindu-se dinspre uşă către spatele clasei", a transmis Constantin Dincă.

Dosar penal în cazul şcolii unde a căzut tavanul peste elevi

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă în cazul şcolii din satul Alămor.

"În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere din culpă, urmând a fi propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă, în speţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu", a explicat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, în clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii. Patru au fost răniţi uşor.

Elevii vor fi mutați în alt corp de clădire

În urma incidentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu a decis să mute elevii de la etajul I al şcolii în alt corp de clădire.

”Nu am primit semnale de la director sau de la profesori cum că ar fi fisuri. Chiar nu există fisuri în pereții clădirii. Tavanul prăbușit e un tavan fals, din rigips, pe structură de profile metalice. Profilele erau prinse cu dibluri în fostul tavan al clasei din lemn.

De mâine, elevii vor fi mutați în corpul de clădire aflat lângă acest cirp afectat unde în prezent sunt laboratoare”, a declarat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt ISJ Sibiu, la Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE