Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele imagini cu momentul în care o parte a internatului din Odorheiu Secuiesc se prăbușește

Au apărut primele imagini cu momentul în care o parte din internatul din Odorheiu Secuiesc se prăbușește.

În fotografiile făcute de o cameră aflată la doar câțiva zeci de metri de clădirea internatului se vede cum bucata de zid se prăbușește, conform Székelyhon.

VEZI GALERIA
8 imagini

Potrivit orei afișate pe camerele de supraveghere, tragedia a avut loc cu un minut înainte de ora 16:00. În urma incidentului, un adolescent și-a pierdut viața, iar alte trei fete au fost rănite. Prima mașină a poliției locale a sosit la fața locului, practic la doar trei minute de la tragedie și a raportat imediat că sunt și persoane rănite, întrucât din ruine se auzeau voci.

După alte trei minute, la fața locului au ajuns mai mulți colegi, iar în scurt timp a sosit și directorul unității, László Szabolcs. La fața locului au ajuns muncitorii care lucrează acolo și alții care erau de pe un șantier din apropiere.

Cum s-au desfășurat căutările victimelor

După alte câteva minute au ajuns și echipele de pompieri, jandarmi și alți angajați ai serviciilor de urgență. După aproximativ 30-40 de minute, echipele de salvare au găsit prima fată, iar după scurt timp au reușit să scoată din ruine o altă persoană rănită.

”Cooperarea cu civilii a fost de mare ajutor, ei merită multă recunoaștere, deoarece au ajuns să lucreze împreună cu echipa noastră, indiferent de pericole. Era pur și simplu imposibil să stai acolo, mai ales auzind vocile victimelor. Am vrut să salvăm ceea ce putea fi salvat”, a amintit László Szabolcs.

Între timp, două dintre ele au fost externate. Una se află încă în spital în stare critică. Clădirea aparține Bisericii Catolice, dar era închiriată de liceu.

Administratorul firmei care realiza lucrările de racordare la reţeaua de canalizare a internatului a fost plasat sub control judiciar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE